Saborski odbor raspravljat ce o Cestaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saborski Odbor za predstavke i pritužbe iduceg ce tjedna raspravljati o predstavkama kriminalista iz PU istarske koji se vec godinu dana bore da zadrže svoja radna mjesta.

Radi se o Dragutinu Cestaru, bivšem pomocniku ministra i nacelniku kriminalisticke policije u MUP-u koji je nakon smjene 2005. godine poslan u PU istarsku na mjesto nacelnika kriminalisticke policije. Uz njega, predstavku Saboru su uputili i njegovi bliski suradnici u PU istarskoj Enes Becic i Mladen Grozdanic, koje je u paketu s njim, u svibnju 2010. godine smijenio tad novopostavljeni nacelnik PU istarske Mladen Blaškovic.

Od lanjskog svibnja, pa do danas, Cestar i dvojica kolega pokušavaju osporiti rješenja kojima ih se rasporeduje na druga radna mjesta koja ne odgovaraju njihovom obrazovanju i iskustvu.

Cestara, dugogodišnjeg nacelnika istarske krim-policije s rukovodecim iskustvom na republickoj razini, MUP želi rasporediti na mjesto voditelja odsjeka za metodologiju rada i usavršavanje, dok Enesa Becica rasporeduju u ekipu za ocevide. Radi se o lošije placenim poslovima, a prema tvrdnjama iz predstavki, razlozi navedeni u rješenjima o premještaju su neistiniti.

U rješenju o premještaju Cestara tako se navodi da je radno mjesto na kojeg ga se premješta upražnjeno, no osoba koja je bila na tom radnom mjestu takoder je privremeno premještena na drugo. Što se tice rasporeda Becica u ekipu za ocevide, on u svojoj predstavci analizira broj ocevida u PU istarskoj kroz godine iz cega proizlazi da nije bilo potrebe za rasporedom dodatnog ljudstva u taj odjel.

Pritom Cestar i Mladen Grozdanic uspješno obaraju rješenja MUP-a na Odboru za državnu službu, no unatoc tome što Odbor za državnu službu poništava rješenja o njihovom prerasporedu, PU istarska inzistira i provodi ponovne postupke.


Podijeli: Facebook Twiter