Sabor: Sabo od petka i formalno nije zastupnik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

SDP-ov Željko Sabo od petka i formalno više nije saborski zastupnik, odlučio je Hrvatski sabor koji je jednoglasno izglasao prestanak njegova te početak mandata Josipa Krnića, načelnika Babine Grede koji će zamijeniti Sabu u SDP-ovim zastupničkim klupama.

Sabor je o Sabi odlučio bez rasprave, glasovima 103 zastupnika.

Bivši vukovarski gradonačelnik sam je podnio ostavku na zastupničku dužnost, nakon što je Vrhovni sud potvrdio presudu osječkog Županijskog suda kojom je Sabo proglašen krivim za podmićivanje vukovarskih vijećnika, s tim da mu je kaznu od 16 mjeseci zatvora izmijenio u osam mjeseci zatvora te osam uvjetno.

Da i nije podnio ostavku, Sabi bi mandat završio po sili zakona, s obzirom da je pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu dužu od šest mjeseci.

Sabor je većinom glasova razriješio četiri člana Nadzornog odbora HRT-a koje imenuje - Viktora Gotovca, Svetozara Sarkanjca, Matu Radeljića i Dražena Rajkovića. Odbor za medije uskoro treba raspisati natječaj za nove članove.

Većinom glasova, članstva u Upravnom vijeću Hine razriješena je Gordana Simonović, a u Vijeće je imenovan Vladimir Lulić, dugogodišnji tajnik HND-a i nekadašnji Hinin novinar. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter