Sabor počeo jesensko zasjedanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski sabor jutros je počeo jesensko zasjedanje na 5. sjednici koja će trajati četiri tjedna. Na početku zasjedanja zastupnici su utvrdili dnevni red sjednice na kojemu je više od 70 točaka.

Na dnevnom je redu, među ostalim, prijedlog novoga zakona o boravištu, konačni prijedlog novog Ovršnog zakona, prijedlog Nacionalne strategije razvoja zdravstva do 2020. godine, te više financijskih i gospodarskih zakona, većina kojih se usklađuje s propisima EU.

Gotovo polovica dnevnog reda otpada na izvješća te oporbene zakonske prijedloge, uglavnom one Hrvatskih laburista.

U Saboru očekuju da će Vlada do kraja mjeseca u parlament na ratifikaciju uputiti granični sporazum s BiH.

Dolazak na sjednicu saborski zastupnici od danas su dužni evidentirati elektronskom karticom, a evidencija o njihovom radu svakodnevno će se objavljivati na saborskim internetskim stranicama. Evidentirat će se te objavljivati i nazočnost zastupnika na sjednicama saborskih radnih tijela i njihov rad na zahtjev klubova.

Obnašatelj dužnosti predsjednika Sabora Josip Leko izvijestio je da je od početka mandata ove Vlade postavljeno ukupno 801 zastupničko pitanje, od kojih su 706 postavili zastupnici Hrvatskih laburista, i to 664 za vrijeme ljetne stanke. Vlada, rekao je Leko, do sada nije odgovorila samo na 52 pitanja, ističući da je u cijelom prošlom mandatu postavljeno 900 zastupničkih pitanja. (Hina, foto D. Pongračić/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter