Sabor o referendumskoj inicijativi U ime obitelji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski sabor će sutra nastaviti zasjedanje raspravom o izmjenama Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi, kojima se propisuju uvjeti koje moraju ispunjavati osobe zaposlene u dječjim vrtićima. Zabranjuje se rad u dječjim vrtićima prekršajno kažnjenima za nasilničko ponašanje u obitelji, kao i onima kojima je izrečena zabrana rada zbog nezakonitog ili neprofesionalnog postupanja na štetu djece.

Na temelju predloženih izmjena definirat će se mreža dječjih vrtića, koja bi svakom djetetu rane i predškolske dobi trebala omogućiti uključivanje u neki od programa predškolskog odgoja i obrazovanja, a predviđena je i obveza predškole za svu djecu u godini prije polaska u osnovnu školu.

U Saboru će sutra zasjedati i Odbor za Ustav, poslovnik i politički sustav, koji bi trebao razmotriti referendumsku inicijativu U ime obitelji.

Inicijatori su u lipnju Saboru predali gotovo 750 tisuća potpisa građana koji traže da se brak Ustavom definira isključivo kao životna zajednica muškarca i žene.

Očekuje se da će Odbor zaprimljene potpise proslijediti na provjeru ministarstvima uprave i unutarnjih poslova, što je uobičajena procedura kad je riječ o građanskim inicijativama za raspisivanje referenduma. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter