Sabor kulture Istarske županije danas u Labinu


Upravni odjel za kulturu Istarske županije i IKA-Istarska kulturna agencija organiziraju danas Sabor kulture Istarske županije kao, već tradicionalno, mjesto razmjene iskustava, znanja, ideja te povezivanja kulturnih institucija i izvaninstitucionalne kulturne produkcije Istarske županije.

Program sabora naslovljen "Razvoj publike - novi izazov organizacija u kulturi" održat će se danas od 9.30 do 14 sati u KUC-u Lamparna u Labinu, a to će ponovno biti prigoda da se okupe i susretnu kulturanjaci. Partneri konferencije su Grad Labin, Labin Art Express i KUC Labin.

Na programu su brojna predavanja djelatnika u kulturi i teoretičara kulture. O razvoju publike govorit će Vladimir Torbica, pročelnik za kulturu Istarske županije, Aleksandra Vinkerlić, ravnateljica IKA-e, Tulio Demetlika, gradonačelnik Labina, Daniela Urem, autorica programa UNICULT 2020, Nevenka Koprivšek iz ljubljanskog BUNKER-a, Dragana Sapanjoš, konceptualna i multimedijska umjetnica, Dušica Parezanović iz Književnog kluba BOOKSA i Davor Mišković, koordinator izrade Istarske kulturne strategije 2014. - 2020. Potom će svoja iskustva na razvoju publike predstaviti još 12 predstavnika organizacija iz Istre. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter