Sabor bez dogovora o nastavku zasjedanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici parlamentarnih klubova nisu danas postigli konkretan dogovor o tome koje ce tocke raspraviti i izglasati kako bi zakljucili ovo zadnje saborsko zasjedanje, vec su osnovali radnu skupinu koja bi se o tome trebala dogovoriti.

Klubovi stranaka Kukuriku koalicije, koji su prošloga tjedna proglasili bojkot rada u Saboru, na sjednici Predsjedništva su predložili da se izglasuje pet tzv. europskih zakona, odluka o privremenom financiranju, Deklaracija o europskim vrijednostima te odluka o raspuštanju Sabora.

Celnice klubova SDP-a i HNS/HSU-a Milanka Opacic i Vesna Pusic novinarima su izjavile da su stranke Kukuriku koalicije tim prijedlogom pokazale da su za kompromis, ali da HDZ za sada ne odstupa od svoga stava da bi do raspuštanja Sabora trebalo donijeti sve planirane zakone i odluke.

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebic novinare je izvijestio da ce se u radnoj skupini, koja sutra pocinje s radom, pokušati postici suglasje o još nekim zakonima koje bi Sabor raspravio i izglasao. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter