Sabo: Strah me da s djecom ne završim na ulici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medu brojnim gradanima koji su se ove zime našli u slijepoj ulici je i Puljanka Vesna Sabo, samohrana majka dvoje maloljetne djece, koju je nevolja natjerala da se za pomoc obrati javnosti. Zbog neplacenih kredita za stan pod hipotekom MORH-a troclana obitelj mogla bi se naci na ulici, cega se Vesna najviše boji.

"Dosad sam se snalazila kako sam najbolje mogla, no došla sam do tocke kada više nemam što dati. Racuni se gomilaju, a od 14. sijecnja nemam niti kune. Nikada nisam ništa tražila, niti imam od koga. Kada brod pocne tonuti, nemate ni brata, ni sestru, ni prijatelje - samo ljude dobre volje", zapocela je svoju pricu Vesna Sabo.

Udovica je postala unazad pet godina kada joj je muž, bivši branitelj, preminuo od moždanog udara. Bez posla je ostala prije dvije godine i otad je prijavljena na Zavodu za zapošljavanje. Odradenom prošlom sezonom uspjela je opremiti sinove od 13 i 17 godina za školu nakon cega je sve krenulo nizbrdo. Iskljucili su joj struju te u stanu nema grijanje, a otkad je prije dva mjeseca u dijelu zgrade pukla glavna vertikala, nema ni plina na kojemu bi mogla skuhati rucak. Takoder, uskoro bi mogli ostati i bez vode.

"Otac im je bio na ratištu, a djeca mu danas gladuju. Stan smo sa svim dugovima dobili od svekra i, dok je suprug bio živ, digli smo kredit da bismo ga otplatili. Imam dvije neplacene rate i bojim se da me iz njega ne izbace. Racune placam kada uspijem sakupiti pokoju kunu. Za pomoc sam se obratila Gradu Puli i Centru za socijalnu skrb, a zatražiti je na ovaj nacin od sugradana najteža mi je stvar - no moram zbog njih dvojce. Oni su izuzetni ucenici i sportaši, jedina svijetla tocka i poticaj u mom životu. Bila bih najsretnija kada bih im, kao i dosad, mogla pružiti donekle normalni život", kazala je Vesna Sabo, vadeci medu racunima i onaj za školsku marendu mladeg sina, pitajuci se hoce li mu danas-sutra netko reci da na nju više nema pravo.


Podijeli: Facebook Twiter