Sabo: Nisam učinio ništa protuzakonito

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo (SDP) izjavio je danas u Rijeci da ni na koji način nije počinio ništa što bi bilo protuzakonito i da je angažirao svoje odvjetnike da poduzmu pravne radnje komentirajući tako navode vijećnice HDZ-a u vukovarskom Gradskom vijeću Marije Budimir da joj je ponudio "sve što poželi" u zamjenu da podrži koaliciju SDP-a i SDSS-a.

"Ni na koji način nisam počinio ništa što bi bilo protuzakonito, angažirao sam svoje odvjetnike da poduzmu pravne radnje i uvjeren sam da je ovo predizborna aktivnost unutar Vukovara", rekao je Sabo koji je ustvrdio da je snimka montirana.

Sabo se danas, kako je rekao, našao u Rijeci putujući na Sinjsku alku, pa je zbog velikog zanimanja medija, u Rijeci stao pred novinare.

"Pitam se što još mogu očekivati od HDZ-a", rekao je Sabo podsjetivši na napad na njegovu suprugu pred lokalne izbore. "Sjećate se napada na moju suprugu, pred lokalne izbore, čak je s njihove strane bilo insinuirano da sam sve inscenirao", kazao je.

Naglasio je da je razgovor između njega i Marije Budimir vođen prije mjesec dana, da je trajao dva sata, a da je drugi razgovor trajao sat vremena te da su razgovarali o projektima koje podržava Vlada.

"Očito je da je onda nakon mjesec dana montaže, možda negdje u središnjici HDZ-a, kod gospodina Karamarka i Brkića, napravljena montirana snimka", rekao je.

Istaknuo je da su pred Vukovarom mogući lokalni izbori i da je "upravo sve ovo s ciljem da se diskreditira gradonačelnik" te da razmišlja kako bi sutra možda moglo biti i novih pokušaja.

HDZ-ova vijećnica u vukovarskom Gradskom vijeću Marija Budimir potvrdila je jučer kako joj je Sabo ponudio "sve što poželi" u zamjenu da podrži koaliciju SDP-a i SDSS-a, od mjesta u nadzornom odboru 'Borova' do novca i podrške njega kao gradonačelnika projektima Osnovne škole Siniše Glavaševića, čija je ravnateljica.

Mariji Budimir ovo je prvi mandat u Gradskom vijeću Vukovara koje se u posljednja dva pokušaja nije konstituiralo te je preostao još jedan, a u slučaju da se i tada vijeće ne konstituira, slijedi raspisivanje novih izbora.

Dosadašnji pokušaji konstituiranja propali su nakon što su u oba pokušaja vijećnici SDP-a i SDSS-a, kojih je u Gradskom vijeću ukupno 12, odbili podržati imenovanje mandatnog povjerenstva na prijedlog vijećnika HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčevića, kojih je također 12.

Vukovarski SDP: Nismo imali saznanja o postupku gradonačelnika Sabe

Vukovarska gradska organizacija SDP-a nije imala nikakvih saznanja u svezi pokušaja vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe (SDP) da vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću Vukovara Mariji Budimir "ponudi sve što poželi" u zamjenu da podrži SDP i SDSS.

Izjavio je to večeras Hini predsjednik vukovarskog SDP-a Željko Pinjuh.

"Ja sam šokiran i znam tek onoliko koliko piše u novinama. Željko Sabo nije, međutim, imao niti odluku mene, kao predsjednika SDP-a Vukovara, niti samog SDP-a u gradu, da djeluje na bilo kojeg vijećnika", kazao je kratko Pinjuh.

Također je rekao kako bi se gradski SDP trebao sastati u ponedjeljak, ukoliko zbog godišnjeg odmora bude kvoruma, te donijeti određene odluke u svezi cijelog slučaja, a s kojima će, kako je kazao, javnost biti pravodobno upoznata. (Hina)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter