Sabo: Ni DORH ni USKOK nisu kontaktirali sa mnom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (SDP) izjavio je danas novinarima, nakon što se vratio s godišnjeg odmora, da ga u vezi s optužbama vijećnice HDZ-a u vukovarskom Gradskom vijeću Marije Budimir da ju je pokušao potkupiti, nitko iz DORH-a ni USKOK-a nije kontaktirao.

Marija Budimir, članica vukovarskog vijeće koje još uvijek nije konstituirano, optužila je nedavno gradonačelnika Željka Sabu da ju je pokušao potkupiti u zamjenu za njezinu podršku SDP-u i SDSS-u u Gradskome vijeću. U vezi s tim optužbama Budimir je dala iskaz i u USKOK-u.

- I dalje se držim onoga što sam već izjavio. Riječ je o pokušaju da me se diskreditira na osnovi laži i neistina, izjavio je Sabo nakon konferencije za novinare u povodu skorog početka Europskog košarkaškog prvenstva za juniorke, koje se održava u Vukovaru i Vinkovcima.

Na pitanje novinara kako komentira tekst iz nedjeljnog broja Jutarnjeg lista u kojem se Mariju Budimir spominje kao "jednog od ključnih svjedoka u istrazi o tzv. zločinačkoj organizaciji", Sabo je kazao da je i to potvrda da ga se željelo lažno diskreditirati s ciljem nanošenja ljudske i političke štete. Ujedno je kazao da iza takve namjere Marije Budimir stoji vrh HDZ-a.

Negirao je i da je u vezi s prijavom s bilo kime razgovarao iz vrha SDP-a. "Niti me je tko zvao, niti sam s kim o tome razgovarao", rekao je Sabo. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter