Sabo nezavisni kandidat za gradonačelnika Vukovara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši vukovarski gradonačelnik, saborski zastupnik Željko Sabo (SDP) kandidirat će se kao neovisni kandidat za gradonačelnika grada Vukovara na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće i gradonačelnika koji će se u tom gradu održati 15. lipnja.

Potvrdivši da ulazi u izbornu utrku kako bi i treći puta postao vukovarskim gradonačelnikom, Željko Sabo je na konferenciji za novinare kazao kako je tu odluku donio nakon dugog razmišljanja. Također je kazao kako će njegove bivše zamjenice Danijela Stanković i Drinka Komljenović biti kandidakitnje za zamjenice gradonačelnika.

"Nemam pravo odustati zbog Vukovaraca, zbog Vukovara i projekata koje namjeravam ostvariti", poručio je Sabo rekavši kako prijevremene izbore nisu željeli građani Vukovara koji su, kako je ustvrdio, "svoj rekli prije godinu dana".

Najavio je kako će građanima Vukovara ponuditi projekt Vukovar koji je namjeravao predstaviti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća. Ta je sjednica trebala biti održana u povodu Dana grada Vukovara, ali nije jer je Gradsko vijeće u međuvremenu raspušteno.

Sabo je rekao kako je cijeli projekt vrijedan oko milijardu eura, a kao najznačajnije pojedinačne projekte naveo je izgradnju termoelektrane i tvornice bioetanola.

Konferenciji za novinare nazočan je bio i predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak, koji je Sabi pružio podršku rekavši kako SDP neće imati kandidata za vukovarskog gradonačelnika već će podržati Sabinu kandidaturu.

"Birajući Željka, građani točno znaju što biraju. Biraju čovjeka koji ima viziju, koji želi rješevati probleme iz prošlosti ali ne živi u prošlosti, čovjeka koji je uspješno rješavao njihove probleme u proteklih pet godina", poručio je Bošnjak.

Prijevremeni izbori u Vukovaru raspisani su nakon što gradske vlasti nisu usvojile proračun Grada za 2014. godinu, čime su se stekli uvjeti za raspuštanje Gradskog vijeća, te razrješenja gradonačelnika Željka Sabe protiv kojega se na Županijskom sudu u Osijeku vodi sudski postupak zbog optužbi da je pokušao podmiti dvoje gradskih vijećnika HDZ-a kako bi podržali SDP. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter