Sabo: Kad hoće prijevremene izbore dobit će ih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vukovarsko Gradsko vijeće na današnjoj sjednici nije raspravljalo o prijedlogu proračunu za 2014. jer je gradonačelnik Željko Sabo (SDP), kao predlagatelj, među ostalim povukao taj prijedlog, a napuštajući potom vijećnicu vladajućoj je koaliciji poručio da će, kad već žele, prijevremene izbore i dobiti.

Na dnevnom redu vukovarskog vijeća bile su 22 točke, među kojima i odluka o donošenju proračuna Grada za 2014. godinu. Nakon što je uz prijedlog proračuna, povukao i niz točaka s dnevnog reda, a koje su sve redom imale veze s financiranjem iz proračuna za 2014. godinu, Sabo je napustio gradsku vijećnicu, a slijedili su ga vijećnici SDP-a.

Vladajućoj koaliciji, koju u vukovarskom vijeću čine HDZ-a, HSP dr. Ante Starčevića i nezavisni vijećnik Željko Pinjuh, koji je i predsjednik Vijeća, Sabo je na odlasku iz vijećnice poručio da, kada već žele prijevremene izbore, da će ih i dobiti.

Predsjednik Vijeća Željko Pinjuh najavio je da će do kraja godine sazvati još jednu sjednicu Gradskoga vijeća ne bi li vijećnici ipak uspjeli usvojiti proračun za sljedeću godinu. Sjednica je nastavljena bez vijećnika SDP-a. 

U Gradskom vijeću Vukovara HDZ ima 9, SDP 8, a HSP dr. Ante Starčevića i SDSS po tri vijećnika te nezavisni vijećnik Željko Pinjuh koji je do početka listopada bio član SDP-a. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter