Sabo i Lovrić Merzel podnijeli ostavke u SDP-u

Marina Lovrić Merzel (M. Piškor/CROPIX)
Marina Lovrić Merzel (M. Piškor/CROPIX)

Sisačko-moslavačka županica i članica Predsjedništva SDP-a Marina Lovrić Merzel podnijela je ostavku na sve stranačke dužnosti, a vukovarski gradonačelnik Željko Sabo na članstvo u Predsjedništvu SDP-a, potvrđeno je danas Hini iz SDP-a.

Odvjetnik Lovrić Merzel kazao je pak Hini da je glavnom tajniku SDP-a Igoru Dragovanu prenio volju svoje klijentice da joj se zamrznu sve stranačke funkcije, odnosno da daje ostavku na te dužnosti. "Što će stranka od toga prihvatiti to je na njima, ja sam im to priopćio", rekao je odvjetnik Berislav Živković.

Upitan hoće li njegova branjenica podnijeti ostavku i na dužnost županice, kazao je da će o tome odlučiti kada izvrši uvid u spis i procijeni kako stoje dokazi protiv nje.

Protiv županice koju se tereti za milijunske zlouporabe nedavno je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Uskok Sabu tereti za podmićivanje dvoje vukovarskih vijećnika HDZ-a te da je pronevjerio novac uplaćen za ljetovanje vukovarske djece.

Predsjedništvo SDP-a u srijedu bi, kako je najavljeno, trebalo raspraviti i donijeti odluku o suspenziji ili isključenju iz stranke sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel te vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe.

Karamarko: Ostavke Lovrić Merzel i Sabe su politički štos

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je kako su današnje ostavke sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel na sve stranačke dužnosti u SDP-u, i vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe na dužnost člana Predsjedništva SDP, neiskrene i predstavljaju politički štos.

"To su politički mali štosevi, ali nije dobro", rekao je Karamarko novinarima uoči večerašnjeg radnog sastanka u Splitu s predstavnicima HDZ-a iz dalmatinskih županija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter