Sabo: Dići ću ruku u Saboru da mi se ukine imunitet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saborski zastupnik i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (SDP) u Saboru će prilikom glasovanja o ukidanju njegova imuniteta i sam dići ruku "za", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Vukovaru uoči sjednice saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) koje će razmotriti USKOK-ov zahtjev za ukidanje zastupničkog imuniteta Sabi da bi se protiv njega pokrenuo kazneni postupak.

- Nakon toga čeka me sudski postupak i pravna bitka koju ću, nadam se, dobiti te biti oslobođen krivnje, kazao je novinarima dodajući da o samom postupku u vezi s optužbom Marije Budimir ne smije govoriti niti išta komentirati.

Željka Sabu sumnjiči se da je s 50.000 kuna pokušao podmititi HDZ-ovu vijećnicu u vukovarskom Gradskom vijeću Mariju Budimir da bi prešla u redove SDP-a i osigurala mu većinu u Gradskom vijeću. Ona je i snimila sporni razgovor s njim te dala iskaz USKOK-u. Sabo je odbacio sve optužbe, tvrdeći da je snimku montirao HDZ da bi na silu promijenio vlast u Vukovaru.

Potvrdivši da će ustrajati u dokazivanju istine, Sabo je također naveo da mu je tijekom subotnje šetnje gradom podršku izrazio velik broj građana Vukovara koji su uvjereni u njegovu nevinost.

Protiv Marije Budimir podnio je i tužbu zbog tajnog snimanja razgovora, iako su to, kako je ocijenio, trebale u cilju zaštite zakona učiniti i određene službe, ali nisu.

Konferenciji za novinare nazočio je i v. d. predsjednika vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak koji je Sabi iskazao jednoglasnu podršku svih članova vukovarske organizacije stranke.

MIP odobrio kazneni postupak protiv Sabe

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) jednoglasno je i bez rasprave danas odobrilo pokretanje kaznenog postupka protiv SDP-ova zastupnika i vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, kojega USKOK tereti za pokušaj podmićivanja dvoje HDZ-ovih vijećnika.

Odluku MIP-a još treba potvrditi saborski plenum, a uobičajeno je da se kazneni postupak odobrava ako ga zatraži DORH. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter