Sabina Škrtić v. d. predsjednice HGK-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Skupština Hrvatske gospodarske komore (HGK) na današnjoj je izvanrednoj sjednici razriješila Nadana Vidoševića dužnosti predsjednika HGK-a, te za vršiteljicu dužnosti predsjednice Upravnog odbora i v.d. predsjednice HGK-a imenovala Sabinu Škrtić, pomoćnicu ministra gospodarstva.

Škrtić je za v.d. predsjednice HGK-a predložio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji je također bio na sjednici skupštine HGK-a. Na tom će mjestu Škrtić će ostati do nove skupštine HGK-a na kojoj bi trebao biti izabran novi predsjednik Komore.

Nadzorni i Upravni odbor HGK-a u srijedu su suspendirali Nadana Vidoševića s mjesta predsjednika Komore, a nakon što je uhićen zbog sumnje u izvlačenja najmanje 35 milijuna kuna iz HGK-a.

Nadzorni i Upravni odbor također su u srijedu za vršitelja dužnosti predsjednika HGK-a imenovali Darka Petričevića, no nedugo nakon njegova imenovanja mediji su objavili da se protiv njega vode kazneni postupci, uz ostalo i zbog neisplate plaće radnicima.

Vidoševića, koji je na čelu HGK-a bio proteklih 18 godina, USKOK tereti da je organizirao kriminalnu skupinu radi izvlačenja milijunskih iznosa iz Komore te mu je u srijedu, 13. studenog, određen jednomjesečni istražni zatvor. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter