Sabina Damiani u organizaciji tršćanskog festivala Slideluck

Posebnost Slidelucka je i tzv. "potluck", zajednička zakuska gdje svatko donese hranu koju podijeli s ostalima
Posebnost Slidelucka je i tzv. "potluck", zajednička zakuska gdje svatko donese hranu koju podijeli s ostalima

Događaj Slideluck Trieste Out of sight će se održati u petak, 18. ožujka u galeriji The ArtPhotoGallery u Trstu s početkom u 19 sati.Umaška umjetnica Sabina Damiani je u organizaciji projekta za tršćansko izdanje, a riječ je o umjetnici zaposlenoj u Zavičajnom muzeju Poreštine.

Slideluck je neprofitna organizacija sa sjedištem u New Yorku koja organizira fotografske projekcije gdje se u jednoj večeri spajaju umjetnost i ukusna hrana koju donose sami sudionici događaja (popularni "potluck"). Slideluck se od 2001. godine održava u više od 75 gradova u svijetu te je svoje radove prezentiralo više od deset tisuća etabliranih i mladih umjetnika. U prijašnjim izdanjima sudjelovali su i mnogi poznati fotografi kao što su Martin Parr, Alec Soth i mnogi drugi.

Tema prvog tršćanskog Slidelucka je Out of sight, a na natječaj se odazvalo jako puno umjetnika s iznimno kvalitetnim multimedijalnim projektima. Kustos ovog izdanja Slidelucka u Trstu je Francesco Liggieri, umjetnik i jedan od osnivača projekta No Title Gallery.

Odabrani umjetnici su: Danny Ghitis, Samy St Clair, Dalibor Talajić, Sinclair Maia, Jarrell Chalmers, Ilaria Abbiento, Ekaterina Vasilyeva, Rafa Raigón, Davide Palmisano, Giovanni Chianese, Katia Morichetti, Marina Paulenka i Thomas Cristofoletti.

Posebnost Slidelucka je i tzv. "potluck", zajednička zakuska gdje svatko donese hranu koju podijeli s ostalima, tako da će i ovoga puta nakon projekcije radova biti upriličeno druženje uz potluck buffet. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter