Sa zgrade u Dobrilinoj pao dio kamenog vijenca

Stanari Dobriline svjesni su opasnosti i traže rješenje
Stanari Dobriline svjesni su opasnosti i traže rješenje

Kamen veličine nogometne lopte stropoštao se prošli tjedan sa zgrade u Dobrilinoj ulici i puka je sreća što nitko nije stradao, riječi su to naše čitateljice koja živi u toj ulici, a koja nas je nazvala da bi nam ukazala na problem lomljenja fasada u centru grada. Veli da je takva situacija opasna jer takav komad koji je nedavno pao s njihove zgrade može ubiti čovjeka.

Što je najgore od svega, otkako je pao taj prvi kamen, fasada se neprestano ruši i gotovo svakodnevno se odlomi po jedan dio koji pada po prometnici i pješačkom prijelazu. Uzme li se u obzir da je Dobrilina ulica već neko vrijeme jedna od najprometnijih u gradu budući da je za promet zatvorena Anticova ulica, a na rivu se još ne može, vjerojatnost da nekom komad fasade padne na glavu je vrlo velika.

- Komad fasade je prvi put pao prije mjesec dana i otad ne prestaje. Situacija je zaista opasna i ne bih htjela da se nekom nešto dogodi, rekla nam je jedna od suvlasnica stana u Dobrilinoj 9, kazavši da je o tom problemu obavijestila predstavnika stanara. Predstavnik stanara ju je pak izvijestio da je o tom problemu izvijestio upravitelja zgrade Stambeni inženjering iz kojeg su mu poručili da je problem oko fasada biti ubrzo riješen.

Iz Stambenog inženjeringa pak doznajemo da su obavili pregled zgrade te utvrdili da se odlomio komad vijenca ispod krova, no da prema njihovom mišljenju situacija nije alarmantna.

- Budući da nam vrijeme dosad nije dozvoljavalo bilo kakve radove, u narednih nekoliko dana sanirat će se taj dio fasade, odnosno otvorit će se dio krova da bismo uspješno spriječili daljnje lomljenje, izvijestili su nas iz Stambenog inženjeringa, napominjući da je to problem većine zgrada u centru grada jer se radi o starim građevinama, s malo stanara, uglavnom umirovljenika te da se problemi poput padanja rješavaju pomalo, prema financijskim mogućnostima suvlasnika. (N. SOFTIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter