Sa srcem na kiši

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Rain in my Heart", ili "Kiša u mom srcu", naziv je jedne od pjesama Franka Sinatre koju je Massimo Savic sinoc otpjevao na rivi u pratnji Big Banda HRT-a. Kažemo li: "Sa srcem na kiši", dobit cemo recenicu koja zvuci sinatrovski, a sažeto opisuje njihov prekjucerašnji koncert pod nazivom Massimo pjeva Sinatru održan u sklopu Labin Art Republike.

Jer kiša se nametnula kao njegov sastavni dio. Desetak minuta prije no što ce Big Band pod ravnanjem Saše Nestorovica zasvirati uvodni instrumental "In the Mood" (U dobrom raspoloženju) kiša je odlucila nakratko pokazati da je i ona dobre volje. Tada se prvi put desio egzodus publike i dovedeno je u pitanje održavanje koncerta. Drugi se dogodio netom prije negoli je Massimo zapjevao "The Lady is a Tramp" nakon predaha tijekom kojeg je u drugom instrumentalu dirigent predstavio clanove svog banda.

Oni koji nisu imali kišobrane, a nije im bilo svejedno hoce li pokisnuti, razbježali su se. Neki od njih potražili su zaklon na rubovima pozornice tik uz Big Band. Koncert je nakon malog zastoja hrabro pošao dalje, kiša je stala, publika se vratila, ali nitko više nije sjedao na mokre stolice pa je koncert okoncan u interakciji koju je Massimo nazvao "apsolutno rock atmosfera".

- Postoje veceri koje mi muzicari zovemo magicnima, kada se sve živo spoji i poklopi - ovo je bila jedna takva vecer, kazao je Massimo nakon koncerta.

Massimo i Big Band zvucali su kao da su pjesme pisane za njih, pa smo skloni zanemariti cinjenicu da iza takve kvalitete mora stajati golemi trud. Pored spomenutih, izveli su "I Won't Dance", "They Can't Take That Away From Me", "Come Flay Whit Me", "I've Got You Under My Skin", "All of Me", "I Get a Kick Out of You", "Hello Dolly", "That's Life", "Strangers in the Night", "Girl from Ipanema", "Fly Me to the Moon", "Bad Boy Leroy Brown" i za kraj "New York, New York". Tada su se mnogi u publici pitali gdje je, zaboga, "My way".

- Da mi sada ne silazimo s pozornice, pa se onda vracamo nakon što vi zatražite bis, a može i pasti kiša, najbolje je da odmah odradimo tu prekrasnu stvar, rekao je Massimo i za rastanak otpjevao taj Sinatrin evergrin.

Uspjehu koncerta pridonijelo je i to što je Massimo s rodnom Rašom zadržao prisne odnose pa su dobar dio publike cinili oni za koje je, kako sam kaže, ostao onaj Massimo kojeg su oduvijek znali. Sinatrin repertoar poceo je preslušavati kao tinejdžer i tada mu se nije svidio. Vratio mu se nakon pet-šest godina, a nakon puno druženja s danas pokojnim Boškom Petrovicem i Matijom Dedicem ishod je još jedna usporedna jazz karijera.

A kada je rijec o njegovoj pop karijeri, valja znati da je u Rabac doputovao iz Zadra, gdje je snimao spot za svoj novi singl "Iz jednog pogleda". Pjesma ce se od ponedjeljka moci cuti na svim radiopostajama. (Napisao i snimio Robi SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter