Sa sezonom dolaze naplata parkiranja i Plodine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sezone samo što nije krenula, a u Medulinu su upravo otvorena tri gradilišta. Dva uz vrtic, jedno za Plodine, drugo za parkiralište ispred vrtica, a trece na Funtani za parkiralište. Planirani završetak radova je do pocetka turisticke sezone što znaci da naselje u nju ulazi sa 47 novih besplatnih parkirnih mjesta kod vrtica i cetiri parkirališta na kojima naplata parkiranja pocinje 15. lipnja i traje do 1. rujna.

Plodine se otvaraju 8. srpnja, a hoce li radovi biti gotovi do pocetka zabrane izvodenja gradevinskih radova u turistickoj sezoni nismo uspjeli saznati.

Na Funtani se kopaju kanali za vodu i struju za korisnike komunalnog dijela luke. Na potezu do Mižerije više nece biti mracno jer ce se postaviti rasvjeta i veliki reflektor za parkiralište koje ce biti asfaltirano na dijelu prema rivi. Kad se završi s tim radovima krece se na postavljanje ulazno-izlaznih rampi na tom parkiralištu te na parkiralištima Osipovica kod kafica Touch, Bijeca preko puta beach bara Baracuda i Osipovica na rivi.



Parkirališta ce biti pod naplatom 24 sata, a naplacivat ce se po principu pet kuna za sat vremena, 30 kuna za poludnevnu kartu ili zadržavanje izmedu 6 i 12 sati dok ce dnevna karta biti 55 kuna što pokriva zadržavanje više od 13 sati na parkiralištu. Iznimka je neasfaltirano parkiralište Osipovica na rivi gdje ce sat vremena koštati cetiri kune, poludnevna karta 25 kuna, a dnevna 45 kuna.

Stanari koji žive na Osipovici imat ce mogucnost kupiti mjesecnu kartu za 100 kuna, a pravne osobe koje imaju tamo obrt za 200 kuna. Povlaštenu mjesecnu kartu moci ce kupiti i svi mještani koji su sklopili ugovor o vezu na rivi. Što se tice cijena za rezervaciju mjesta na parkingu, mjesecna karta ce koštati tisucu, a godišnja tri tisuce kuna na svim parkiralištima osim na Osipovici na rivi gdje ce cijena mjesecne karte biti 500 kuna, a godišnje tisucu i pol.

Mještani koji imaju stanove u blizini parkirališta preko kojih moraju proci da bi došli do svojih dvorišta dobit ce besplatnu tranzitnu kartu. Ako se nekoga uhvati da ju zlorabi odnosno zadržava se na parkiralištu karta ce mu biti tajno oduzeta. Na parkiralištima ce se zaposliti osam osoba, pet studenata na blagajnama i dva kontrolora srednjoškolca te jedan nocni cuvar.


Podijeli: Facebook Twiter