Sa psom na more tek navecer

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kad sunce zaprži, a živa se u termometru popne na 40 stupnjeva prva nam je pomisao pobjeci na more. No, što s našim kucnim ljubimcima? Gdje se oni, slobodno i bez straha od kazni mogu kupati? To smo pokušali doznati od gradske Službe komunalnog redarstva, a ponukao nas je nedavni slucaj Puljanina koji je kažnjen jer se sa psom kupao na podrucju Hidrobaze koja, kako tvrdi, ne spada u gradske plaže.

Kako doznajemo, psi se slobodno, tijekom cijelog dana, mogu kupati u Štinjanskoj vali te Galebovim stijenama na Stoji. Što se ostalih prirodnih plaža u okolici grada tice, boravak i kupanja pasa na njima ogranicen je na nacin da se od 1. lipnja do 15. rujna psi mogu kupati tek nakon 20 sati navecer do osam sati ujutro.

No izvan glavne sezone psi se mogu kupati bez ogranicenja. Stoga, naš je citatelj, bez obzira što Hidrobaza ne spada u gradska kupališta, bio u krivu jer se pas na njoj mogao kupati tek uvecer. Sve ostalo podliježe kaznama.

Osim gradskih odluka, koncesionari odredenih podrucja sami mogu donijeti odluku o kupanja pasa, pa smo tako doznali da se, primjerice, vlasnici s ljubimcima koji su gosti apartmanskog naselja Punta Verudela mogu okupati na dva mjesta - ispod svjetionika i ispod hotela Palma.

  - XO01078582.jpg
Arhiva


Podijeli: Facebook Twiter