S tržišta se povlači konopljino ulje britanskog proizvođača

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministarstvo poljoprivrede u utorak je izvijestilo o povlačenju s tržišta hladnog prešanog ulja od sjemenja konoplje - Organic cold pressed hemp seed oil, s rokom uporabe do studenog 2016., britanskog proizvođača Sun&Seed.

Putem EU RASFF sustava zaprimljena je obavijest o nalazu policikličkih aromatskih ugljikovodika u ekološkom hladno prešanom ulju od sjemena konoplje Sun & Seed Organic cold pressed hemp seed oil, 250 ml, roka uporabe 11. 2016.,  oznake serije 3548 Batch 093, proizvođača Sun&Seed LTD iz Velike Britanije, navodi se na internetskim stranicama Ministarstva poljoprivrede. Dio toga proizvoda prodavan je i na tržištu Republike Hrvatske.

- Analizom proizvoda utvrđeno je da proizvod nije siguran za prehranu ljudi budući da sadrži policikličke aromatske ugljikovodike u koncentracijama koje prelaze najveću dopuštenu količinu propisanu uredbom Europske komisije, navode iz Ministarstva.

Prema obavijesti zaprimljenoj od Uprave za unaprjeđenje zdravlja Ministarstva zdravlja, subjekti u poslovanju s hranom koji su prodavali navedeni proizvod na području Republike Hrvatske pokrenuli su opoziv predmetnog proizvoda. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter