S TBF-om do ultra vesele atmosfere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Moj Villy, moj Lolly, on igrat se voli, moj Veseljko, moj Jimmy, moj Johny, vidi eno ga doli, moj Kreveljko, moj Rico, moj Riki, vidi ga Kliki je Veseljko, moj Kiko moj Roko gleda te okom, refren trenutno najveceg i najoriginalnijeg hita splitskog sastava TBF bio je okosnica druge veceri Rovinj Music Festivala koji se odvija pod krilaticom Valovi kreativne glazbe u šatoru na glavnom gradskom trgu.

Veseljko je doslovce razveslio i razgalio publiku koja je baš kao i clanovi benda bila raspoložena za druženje, pjesmu i ples.

Unikatni tekstovi koji govore ironicno, ali nadasve realno o našoj stvarnosti, životu, politicarima i svemu, ujedno su i zaštitni znak ovog sastava. TBF-ovci kritiziraju lokalnu vlast, stanje apaticnosti, ismijavaju korupciju, no unatoc sarkazmu, cinizmu i ironiji, poruke koju odašilju su u konacnici pozitivne. U ovim bizarnim globalno-lokalnim vremenima, kako sami clanovi benda kažu, a publika je jucer to potvrdila, dobro nam je došla ova crno humorna prica.

-Plaši li vas kriza? Na TV non stop drama, rekao je frontmen TBF-a Mladen Badovinac na samom pocetku koncerta, a koji je iz pjesme u pjesmu, kao i ostali clanovi benda, bio sve raspoloženiji.

-Necu koktel party, nek' se trese šator, porucio je Badovinac, a publika ga je poslušala pa je pred kraj koncerta atmosfera u šatoru doista bila užarena.



Osim hitova s novog albuma Pistaccio Metallic - Mater, Uvik kontra, Grad spava, Dalmatino, pronašlo se mjesta i za stare hitove - Guzice i sise, Lud za njom i to nakon poziva na bis. Koncert je nakon spleta hitova okoncan s tek nekoliko stihova "Odjeb je lansiran" s drugog albuma skupine Uskladimo toplomjere.

Poruka za kraj Badovinca bila je da pišemo pisme, citamo knjige, gledamo filmove i puno kuhamo iliti uživamo.

Nakon koncerta TBF-a uslijedili su i odlicni nastupi natjecateljskog dijela, sastava druge polufinalne veceri - Mala Vida iz Krka, Moskva iz Rijeke, Co. Da. iz Ljubljane, Fancy filter iz Pule te Frantic iz Novske.

Nakon koncerta rovinjskog sastava The Link 20, žiri je proglasio pobjednike veceri, a to su Mala Vida i Frantic koji ce se uz DavidaN iz Zagreba i Merkur iz Kaštel Kambelovca natjecati za prvu nagradu - besplatnu produkciju nosaca zvuka i ugovor s izdavackom kucu Aperion koja je uz Studio DP i L.A. organizator festivala. Valja istaknuti da je dobrom štimungu i atmosferi uvelike pridonio i odlican razglas.

Glavni pokrovitelj festivala je tvrtka Eurotrade, a prepoznali su ga Grad Rovinj te njegova Turisticka zajednica, kao i mnogobrojni sponzori. (Piše Mihaela MEDIC; Snimio Dalibor TALAJIC)


Podijeli: Facebook Twiter