S prodajom Ine na cistac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sve su stranke u Saboru podržale SDP-ovu inicijativu da se formira istražno povjerenstvo koje bi ispitalo sklapanje dopunskih ugovora izmedu Vlade i MOL-a s pocetka 2009. godine. Gordan Maras (SDP) rekao je da SDP ne bi želio da Ina postane Pliva, iako sve indicije govore da se otprilike ide u tom smjeru.

"Ne mogu vjerovati da je jedino Polancec pregovarao s MOL-om. Povjerenstvo bi trebalo ispitati je li tijekom privatizacije Ine bio na primjereni nacin zašticen javni interes. SDP ocekuje i odgovore na pitanja zašto su MOL-u izmijenjenim ugovorom iz 2009. godine dana veca upravljacka prava nego što mu to daje razlika od samo dva posto vlasništva više od hrvatske države", rekao je Maras koji je prihvatio HDZ-ov prijedlog da se djelokrug povjerenstva proširi na pocetak privatizacije Ine, odnosno od 2002. godine, kada je donesen zakon o privatizaciji te tvrtke.

Boris Kunst (HDZ) podržao je osnivanje povjerenstva naglasivši da treba istražiti privatizaciju od pocetka 2002. te izvršiti cjeloviti uvid u postupak privatizacije Ine i ugovorne odnose Vlade i MOL-a, a posebno u ugovor iz 2003. kojim je MOL stekao upravljacka prava nesrazmjerno vlasnickom udjelu.

Damir Kajin (IDS) rekao je da je pogreška pocinjena još 2002. jer je za 25 posto dionica te tvrtke ustupljeno 50 upravljackih prava te naglasio da je Ina prije 20 godina bila gigant, a danas je lovina.

 


Podijeli: Facebook Twiter