S policijskog buvljaka kuci na dva kotaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nezapamcen interes vladao je za današnju javnu dražbu PU Istarske u krugu objekta policije kod Mlina u Tršcanskoj ulici, gdje se održala aukcija pronadenih ukradenih, napuštenih i rashodovanih bicikala i motocikala te bušilica, brusilica i drugog alata. Mnogobrojni Puljani, na pocetku njih zasigurno 500-tinjak, pohitali su osigurati si prijevozno sredstvo na dva kotaca za pocetnu cijenu od 50 kuna.

Vec pri dolasku u Tršcanskoj ulici vidjelo se da za rasprodaju vlada nezapamcen interes, oba nogostupa ulice bila su ispunjena vozilima, a unutrašnjost policijskog objekta gradanima. Mnogi su doduše brzo odustali vidjevši gomilu željeza, neki, pokazalo se, prebrzo jer pronašlo se uistinu lijepih i ocuvanih primjeraka bicikala.

Pocetni primjerci za 50 kuna nisu pronašli kupca, a unatoc vrucini i nedovoljno dobroj organiziranosti aukcije, nepreglednosti zbog velike gužve, gradani su se dobro zabavljali i nasmijavali dosjetkama. Mnogi su se ruzinavi, razbijeni i nedovoljno atraktivni bicikli iznova našli na hrpi starog željeza. U takvoj pocetnoj atmosferi umjesto prvih ponuda policiji je iz gomile poruceno da ona plati, barem 20 kuna, gradanima da prve primjerke odvezu kucama.

Medutim, ubrzo je prva ozbiljna licitacija donijela cijenu do 200 kuna za, po mišljenju novog vlasnika, pristojan bicikl. Ocuvaniji primjerci izazvali su vrlo ozbiljno nadmetanje, a najskuplji, ali na pogled i najocuvaniji bicikl, prakticki nov, dosegao je cijenu od 450 kuna.

Odlicno je prošao i jedan od najmladih kupaca koji je za male novce došao do ocuvane BMX-ice na koju je odmah sjeo i poceo je voziti. Kada se zna da su najjeftiniji primjerci u ducanima i trgovackim centrima, i to na akcijama, najmanje 500-tinjak kuna, onda su oni koji su postali novi vlasnici na policijskoj rasprodaji sasvim sigurno zadovoljni otišli kucama.

Jedan je kupac uzimao gotovo sve bicikle koji druge nisu zanimali, po cijeni od 50 kuna, drugi se, pak, nadmetao do gornje granice od 200 kuna, a iza njihovih leda slagao se vozni park. Ocito ce, kada ih "saniraju", ove turisticke sezone razviti biznis i gostima iznajmljivati bicikle.

Mnogi su, dakle, ipak nabavili ono po što su došli, prilicno ocuvan bicikl, ili pak onaj kojem su potrebni tek manji popravci i malo piture, te si priskrbili pristojan prijevoz na vlastiti pogon. (Goran ROJNIC; snimio: Neven LAZAREVIC)


Podijeli: Facebook Twiter