S pole dance u Puli: Fitness u štiklama

Instruktorica oblači štikle
Instruktorica oblači štikle

One izgledaju poput erotskih skulptura u zraku. Moćne, hrabre, ženstvene i snažne. Da, naglasak je na snažnom. Ako ste mislili da je ples na šipci samo senzualno vrpoljenje oko šipke, gadno ste se prevarili, jer to je više od plesa, to je disciplina, prava, rekli bi muška, ali koju bi rijetko koji muškarac uspio savladati. Naime, vježbanje na šipci je poput atletike, gdje je glavni oslonac na rukama. Pa to i je i sport, odnosno način tjelovježbe koji je pokorio svijet, izvukao domaćice iz kuhinje, koje umjesto da se vrte oko štednjaka, mogu se vrtjeti oko šipke.

Prateći svjetske trendove "S pole dance" stigao je i u Pulu, točnije na Mornar u malu dvoranu nadomak mora. Pravi je to "girl power". Pritom, osim smrdljivih dvorana koje zaudaraju na neugodan znoj, na "S pole danceu" vlada prava ženska energija. I da, u torbici za trening ne nose se tenisice, već štikle - vrtoglave, opake, ubojite i jako seksi.

Ne, to opet nije uvertira u 50 nijansi sive, već u 50 nijansi zavodljivog treninga u kojem ulazite u dvoranu pokisla, sputana i nesigurna, a izlazite iz nje kao lavica kojoj je nemoguće odoljeti. Kućanica se pretvara u dominu? San svakog muškarca. No, to je daleko od toga, kažu polaznice i složne su u tome da je to, osim treninga, izlazak iz sive svakodnevnice gdje su u centrifugi životnih obaveza zanemarile sebe, odnosno onaj ženski dio sebe, onaj "S faktor".

Otuda i naziv "S pole dance". S kao prirodan oblik ženskog tijela, S kao senzualnost, S kao seksipilnost, S kao snaga, S kao samopuzdanje, S kao sjajan trening, slažu se polaznice dok se pripremaju na jedan od treninga koji se održavaju tri puta tjedno u jutarnjim i večernjim satima.

Trening započinje 15-minutnim zagrijavanjem, nastavlja se 15-minutnim vježbama joge i istezanjem i završava s pola sata vježbi na šipkama.

- To su vježbe snage i izdržljivosti, kaže atraktivna trenerica 45-godišnja Žaklina Kostešić . "Ljudi to povezuju sa striptizom, ali to nema nikakve veze s plesanjem na šipci u barovima. Ovo je pravi trening, s vježbama snage i izdržljivosti, i s jednom razlikom, kada staneš u štikle osjećaš se drugačije, u tebi proradi prava žena.

Najvažniji je balans tijela u kojem moraš biti jak, osim toga moraš biti siguran u svoje ruke. Mene osobno više privlače "pole dance" sportske vježbe, nego S faktor. Željela sam da bude erotično, a ne vulgarno, priča Žaklina koja osvaja zaraznim osmjehom, toplinom i komunikativnošću i nevjerojatnom snagom i gipkošću. (L. BAGAR; snimio D. ŠTIFANIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter