S pjesmom i plesom u proslavu 25. godišnjice

Tradicionalni Božićni koncert Studija Zaro u Istarskom narodnom kazalištu (M. ANGELINI)
Tradicionalni Božićni koncert Studija Zaro u Istarskom narodnom kazalištu (M. ANGELINI)

Na velikom, odavno već tradicionalnom koncertu, sinoć u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula Studio Zaro proslavio je, ili bolje rečeno počeo proslavljati 25 godina postojanja što će 2016. obilježiti i objavljivanjem novog, 25. CD-a. Na pozornici INK-a okupili su se svi zborovi Studija Zaro – Mići, zbor Zaro, Zaro XL i Zaro Senior te Plesni studio, a imali su i goste iz Zagreba, zbor Kikići i Genijalci pa je zapjevalo i zaplesalo ukupno više od 250 izvođača.

Vulkan dobre volje

Kroz program je vodila Dorina Tikvicki koja je voditeljicu zborova Studija Zaro, dirigenticu i glazbenu pedagoginju Lindu Milani između ostalog predstavila kao "vulkan dobre volje" što je ova i sinoć pokazala dirigirajući i pomažući djeci na bini.

Svi zborovi izlazili su više puta na pozornicu, ponekada sami, a ponekada ujedinivši snage s drugim zborovima, dok se Plesni studio predstavio kroz tri točke koje su uvježbale Tina Đurišić, Paola Šimunović i Kristina Petrić. Kikići i Genijalci, zborovi iz Zagreba koje vodi dirigentica i autorica pjesama Maja Rogić predstavili su se s pet pjesama, od kojih četiri autorske te su završili svoj set s "We wish you a merry Christmas".

Sve ovo bila je prilika da se publiku počasti dobro znanim božićnim pjesmama, ali i skladbama pulskih autora, uz neke popularne melodije. Zaro XL otvorio je večer s Lennonovom "Imagine" uz solisticu Mateu Vareško. Mići Zaro ispričali su kroz pjesmu kako "Kornjača Žaklina voli Mr Beana" uz solisticu Emu Zidarić. Lisa Stanković otpjevala je pjesmu o "Johnnyju Mravcu", a Marie Vlahović predstavila se publici u kazalištu skladbom "Let it go" iz animiranog filma "Frozen". Mala solistica Carla Albertini izvela je prigodnu "E' Natale" uz pratnju najstarijih iz Zaro Seniora. Zbor Zaro i Zaro XL izveli su dvije skladbe i to "Ljepoticu i zvijer" te Lindi Milani vrlo dragu "Ki zna da je zimi zima" velikog nažalost pokojnog maestra Nela Milottija. Još jednu božićnu pjesmu nazvanu "A Natale puoi" otpjevala je solistica Lucija Klun uz pomoć XL-ovaca koji su pokazali i kako zvuči "Jesenja priča" Branka Radića. Gregor Flego pokazao je kako izgleda to kada "Božić je prid vrati", da bi se na binu još jednom popeli najstariji Seniori, odnosno Seniorke jer su skoro sve dame u ovom zboru, a na rasporedu je bila "Carol of the bells". Koncert se tada već primakao kraju pa su Zbor Zaro, Senior i XL poručili kroz pjesmu "Sretan Božić želimo mi".

Gosti iz Zagreba

Ovoj ekipi potom su se pridružili i gosti iz Zagreba izvevši pjesmu Maje Rogić "Kroz nas se može promijeniti svijet" za koje su solistice bile Puljanke Nika, Žaklina i Jelena i Zagrepčanke Mija i Lana. Inače, Kikići i Genijalci postoje već 18 godina, ovaj mjesec objavili su svoj 20. i 21. CD, imaju više od 100 članova, od kojih je više od 40 došlo u Pulu, a uz ove djeluje i zbor Medenjaci, čiji se dio članova za ovu priliku priključio Kikićima. Jučer poslijepodne su održali i samostalni nastup na Giardinima. Za sam kraj sinoćnjeg nastupa svi koji su se našli na bini izveli su "Feliz Navidad", nakon što su Puljani i njihovi gosti razmijenili darove.

Svi izvođači dobili su veliki pljesak pogotovo ovi najmanji koji su se odlično snašli na bini, a i publika je bila posebno raspoložena što je primijetila i Dorina Tikvicki. U svakom slučaju, dobrog raspoloženja za vrijeme, ali i nakon koncerta nije manjkalo, a kako je sve to izgledalo moći će se vidjeti na Božić na programu TV Nove. (Mladen RADIĆ, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter