S Osijekom u subotu u ligi, u listopadu u Kupu

Sandi Križman (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)
Sandi Križman (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Između Višnjevca i Osijeka. Moglo bi se tako nazvati ono što je trener Istre 1961 Igor Pamić ispričao na uobičajenoj konferenciji za novinare danas prije podne u konferencijskoj dvorani gradskog stadiona Aldo Drosina.

Počeo je Paminjo o viđenom u susretu šesnaestine finala Kupa Hrvatske u Višnjevcu, a potom je predmet razgovora prebačen na Osijek koji će pulski prvoligaš ugostiti u subotu s početkom u 19 sati u sklopu 10. kola Prve HNL, ali i koji je idući suparnik Puljana u osmini finala Kupa 31. listopada. Domaćinstvo će biti određeno ždrijebom u utorak u Zagrebu.

- Najvažnije je da smo prošli u iduće kolo Kupa. Priznajem da smo trebali mirnije doći do pobjede, ali najvažnije je da smo dobili - rekao je Igor Pamić.

Budući da već u subotu pulski prvoligaš na svom travnjaku dočekuje Osijek, bilo je razumljivo da će u Višnjevcu priliku dobiti neki od igrača koji su manje nastupali. U prvom se to redu odnosi na golmana Radoševića, Stranatića, Anđelkovića i Linića.

- Kod Anđelkovića se vidi da je dugo bio izvan terena, da mu nedostaje utakmica kako bi mogao odmah konkurirati za nastup. Stranatić je odigrao loše, ali i on je dulje pauzirao, pa je to razumljivo. S onim što je pokazao Linić nisam nikako zadovoljan. Opet je igrao veteranski i odlučio sam da ću još samo jednom popričati s njim. Usto se i ozlijedio prilikom šuta, tako da neće konkurirati za utakmicu s Osijekom. Srećom, Bačelić Grgić trenira normalno, pa nećemo imati problema u veznom redu, kazao je trener pulskog prvoligaša.

Subotnji susret s Osječanima spada u red onih za koje bi nakon pogleda na prvoligašku ljestvicu rekli da će završiti 0:0. Bit će to ogled dviju najboljih obrana lige jer su Osječani primili tek četiri, a Puljani sedam golova, ali i ne baš učinkovitih napada, jer je Osijek zabio tek osam golova, a zeleno-žuti jedan manje.

No, nakon poraza od Lokomotive i prethodnog remija bez golova protiv Zagreba, a uvažavajući činjenicu da nakon toga slijede četiri iznimno teška susreta, gostovanja u Rijeci i kod Hajduka, domaći susret sa Slaven Belupom i gostovanje kod Dinama, Puljanima su subotnja tri boda prijeko potrebna. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter