"S one strane sadržaja" u Galeriji Zuccato


Izložba radova troje mladih zagrebačkih umjetnika Ivane Jurić, Patricije Purgar i Fedora Fishera pod nazivom "S one strane sadržaja (procesi traganja)" otvara se večeras u 21 sat u porečkoj Galeriji Zuccato. Baveći se procesima koji ne zanemaruju sadržaj, ali razotkrivaju ono iza ili nakon njega, troje autora u odabranom mediju i kroz vlastiti pristup istražuju procese "s one strane sadržaja".

Ivana Jurić (1982.) diplomirala je animirani film i nove medije na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. Njezin film "Soba" prikazan je na ARTE TV-u, uvršten u program New Directors/New Films u MoMA-i i dobitnik je Grand Prixa na Festivalu hrvatskog animiranog filma. Izlaže na samostalnim i skupnim izložbama i festivalima animiranog filma u Hrvatskoj i inozemstvu.

Fedor Fisher (1975.) diplomirao je slikarstvo na ALU u Zagrebu u klasi profesora Zlatka Kesera. Boravio je 2012. na rezidenciji "One sided story" u Leipzigu. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Radio je scenografiju na filmu "Soba" Ivane Jurić i portret Vinceka (Predrag Vušović) u filmu "Koko i duhovi" Danijela Kušana". Dobitnik je priznanja na 3. Bijenalu slikarstva u Zagrebu.

Patricija Purgar (Zagreb, 1990.) diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu s velikom pohvalom sveučilišta (magna cum laude). Izlagala je na 11 skupnih izložbi u Hrvatskoj, Sloveniji i Njemačkoj, te na samostalnim izložbama u Samoboru i Zagrebu. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter