S obnovljenim Parentiumom Poreču zvjezdica više

Obnovljeni hotel Parentium
Obnovljeni hotel Parentium

Jedan od najstarijih hotela porečke hotelijerske kuće Plava laguna, Parentium, iz temelja je obnovljen i sutra otvara vrata prvim turistima. Riječ je o drugoj najvećoj investiciji u hrvatski turizam ove godine, nakon obnove Arenaturistovog hotela Histria i apartmanskog naselja Punta Verudela. Parentium je izgrađen 1967. godine, a zadnji se put obnavljao daleke 1985. godine. Plava laguna je u njegovu obnovu utrošila 120 milijuna kuna.

Time je Poreč dobio jedan od najboljih hotela, a Plava laguna bez daljnjeg najkvalitetniji objekt u svom portfelju koji će biti otvoren cijele godine. Hotel, smješten u resortu Zelena laguna, s tri je zvjezdice prešao na četiri plus zvjezdice, iako bi po mnogim značajkama mogao udovoljavati i standardu pet zvjezdica. Dan prije otvaranja obilazili su ga djelatnici ove hotelske kuće, ali i  nekadašnji gosti. Svi su bili ugodno iznenađeni novim izgledom hotela. 

- Sada Parentium ima 268 soba, odnosno 538 kreveta, dok je prije rekonstrukcije imao 324 sobe, odnosno 666 kreveta. Od toga su 22 suita, a uređen je i predsjednički apartman. Plava laguna ovim je hotelom dobila i nove kongresne prostore za 350 sudionika podijeljene u tri sale uz još dvije dodatne male sale. Uređen je i novi wellness centar s unutarnjim bazenom, ali i dva nova vanjska bazena od kojih je jedan sa slatkom, a drugi sa slanom vodom. Uređena su i dva tematska restorana - jedan s morskim delicijama, drugi s istarskim specijalitetimam a tu je i a la carte restoran.

Hotel je prilagođen klijenteli bez djece jer, primjerice, nema dječjeg kluba i drugih sadržaja za mališane. Kada smo preuređivali hotel rukovodili smo se i sugestijama naših gostiju, pojašnjava nam voditelj odjela marketinga Plave lagune Dean Matošević koji nas je dan prije otvaranja proveo kroz novi objekt.

Sve je uređeno u minimalističkom modernom stilu, a prevladavaju tamnosmeđe, plave i bež nijanse. Velik je dio površina ostakljen. Za unutarnji je dizajn bio zadužen zagrebački arhitekt Zoran Balog sa suradnicima.

- Prva dva dana hotel će biti popunjen 60 posto, a onda je do 21. rujna popunjen 100 posto. Cijena noćenja sada se kreće oko 108 eura i nešto je skuplje nego u hotelu Molindrio koji smo obnavljali prije Parentiuma. Očekujemo najviše gostiju iz Rusije, Austrije, Njemačke, Italije i Slovenije koji su i inače naši najvjerniji hotelski gosti. Ciljamo na turiste više platežne moći te na manje kongrese. Međutim, nije nam namjera da budemo Lone ili Monte Mulini, veli nam Matošević. (Piše Barbara BAN; snimila Jelena PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter