S Motovun Arta u Bari na "XCHANGE"

Skulpture Emila Knapića u njegovom parku u Radošima kod Poreča (V. HABEREITER)
Skulpture Emila Knapića u njegovom parku u Radošima kod Poreča (V. HABEREITER)

Nakon što su 2011. godine osvojili promotivnu nagradu na slikarskom natječaju Motovun Art koji organizira Muzej Grada Pazina, došao je red na njihove izložbe.

Istarski umjetnici Emil Knapić i Vedran Šilipetar predstavit će se na izložbi "XCHANGE", koja se otvara srijedu  u Bariju na jugu Italije, zajedno s trojicom talijanskih kolega i riječkom umjetnicom Ivom Pevalek.

- Ovo je prilika za promociju nas kao autora: svi bi mi trebali živjeti od toga, ali samo nekima uspijeva. Uspjeh se bazira na radu i sposobnostima, na tome koliko imamo sreću isposlovati neku izložbu, a to je zapravo naš trud. Da sam doma ležao ne bi me nitko zvao, rekao je Knapić.

Ovaj porečki kipar predstavit će se s jednom skulpturom manjeg formata iz prošlogodišnje serije "Akcenti vremena" dok će Šilipetar, kojeg javnost poznaje i kao pulskog glazbenika i likovnog kritičara, izložiti dvije slike u svom prepoznatljivom apstraktnom stilu.

- Volim izlagati u inozemstvu zato jer mi se čini da je to najbolji vid promocije hrvatske kulture, rekao je Šilipetar uoči izložbe u Bariju.

I Knapić i Šilipetar su višestruki dobitnici nagrada na natječaju Motovun Art i već su ranije izlagali u Italiji. Njima se pridružuje i riječka umjetnica porijeklom iz Slovenije Iva Pevalek, koja je također osvojila promotivnu nagradu. Budući da do sada nije izlagala u Italiji, nada se da će joj ova izložba otvoriti priliku za daljnje kontakte i samostalno predstavljanje.

Izložba će biti otvorena do 15. veljače u prostorima Artotece Vallisa u Bariju, a otvorit će je Damir Grubiša, veleposlanik Republike Hrvatske u Italiji. (M. DAMJAN)


Podijeli: Facebook Twiter