S listicem u ruci na utakmicu u kafic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S pocetkom europskog nogometnog prvenstva od petka je porastao i interes za sportsko kladenje. Obišli smo nekoliko pulskih kladionica u kojima je bilo prometa, no ne i gužve.

- Nema velike navale, iako ce sasvim sigurno biti na dan kad igra Hrvatska. Kad traju svjetska ili europska nogometna prvenstva, najviše je kladitelja koji uplate od 10 do 50 kuna na našu reprezentaciju, tek toliko da bi im utakmica bila zanimljivija. Najviše se klade na rezultat, odabiru pobjedu reprezentacije ili pak kombiniraju pobjedu s neriješenim ishodom, dok se kod ostalih reprezentacija klade na favorita, odnosno zvucnije ime. S druge strane, u tom periodu nema redovitih kladitelja jer njima prvenstvo nije pretjerano zanimljivo, kazala nam je djelatnica jedne kladionice.

Ondje smo zatekli i nekoliko igraca. Bili su voljni dati izjavu, ali iskljucivo anonimnu.

- Redovito se kladim, ali nikad na velike sportske priredbe. Europsko nogometno prvenstvo je velika lutrija i donosi daleko vecu dobit kladionicama nego igracima. Koeficijenti nisu veliki, velik je rizik, a time i teže ostvariva zarada, stoga u tom periodu ili ne igram ili igram svoje kombinacije u klupskim natjecanjima, kazao nam je iskusni igrac te otkrio da najviše prati košarku i da temeljito prati statistiku klubova na koje se kladi, a cesto i dobiva.

Dok smo razgovarali, pokraj nas je mladic zaokružio pobjedu Hrvatske u nedjelju te krenuo prema blagajni.

- Na prošlom prvenstvu igrao sam na Hrvatsku i oba puta dobio. Nije to bio velik iznos, ali me razveselio. Nisam strastveni kockar, meni je kladenje zanimljivo samo kad pratim dogadaj, dakle listic mi je rekvizit uz pivo i cips. Danas cu uplatiti stotinu kuna, vjerojatno ce i moja ekipa isto uciniti, a uranio sam da bih izbjegao gužvu u nedjelju, ispricao nam je navijac naše reprezentacije koji ce tekmu gledati u jednom od poznatih pulskih kafica. (K. TADIJIC)

OPŠIRNIJE U OVOJ TEMI U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter