S koalicijskim partnerima za unaprjeđenje razvoja grada

Predstavljanje koalicije "Za Pulu - Forza Pula" (G. R.)
Predstavljanje koalicije "Za Pulu - Forza Pula" (G. R.)

Stranke IDS, HNS, Zeleni, Istarska stranka umirovljenika, BDSH i Istarski laburisti predstavile su koaliciju "Za Pulu - Forza Pula" za izbore Vijeća mjesnih odbora koji će se održati 31. siječnja. Prema riječima gradskih i županijskih čelnika stranaka, podršku ovoj koaliciji daju i mnoga vijeća nacionalnih manjina te pulska podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske.

Za dobrobit susjeda

- Uspjeli smo na listama za vijeća mjesnih odbora skupiti različitu strukturu građana i naše liste nose upravo njihov potpis. Oni će na najbolji način raditi za svoje mjesne odbore i unaprijediti život u njima. Specifični su problemi u mjesnim odborima. Građani čim izađu iz svojih domova vide infrastrukturu, smeće, rasvjetu, autobusna ugibališta ili, pak, potrebe za socijalnim aktivnostima. I do sada smo slušali prijedloge mjesnih odbora te su nastali brojni programi u suradnji s građanima. Nama je stalo do Pule. S koalicijskim partnerima želimo unaprijediti razvoj našeg grada, poručio je predsjednik pulskog ogranka IDS-a Valter Boljunčić.

Na njega se nadovezao član pulskog predsjedništva IDS-a Robert Cvek istaknuvši da je jedini kriterij pri formiranju lista za vijeća mjesnih odbora bio koliko kandidati žele raditi za dobrobit svojih susjeda. Cveka je istaknuo da je do sada više od 75 posto prijedloga pristiglih iz mjesnih odbora Gradsko vijeće uvrstilo u gradski proračun, te je pozvao građane da i dalje sudjeluju u konstruktivnoj i kvalitetnoj suradnji.

- Naša koalicija angažirala je ljude koji su spremni biti spona između susjeda, i njihovih problema, i Grada. Važno je da mještani mjesnih odbora znaju tko su ti ljudi i kako im se obratiti, važna nam je ta sinergija građana i gradske uprave, poručila je, pak, predsjednica gradskog HNS-a Elvira Krizmanić Marjanović, dok je potpredsjednica Zelenih Gordana Ferenčić naglasila da su na listama koalicije "Za Pulu - Forza Pula" kandidati koji će znati prepoznati probleme i prioritete mjesnih odbora te ih usmjeriti na Gradsko vijeće, a usput je obećala da će koalicija dati sve od sebe kako bi radila za dobrobit građana.

Sinergija građana i Grada

Predstavnici Istarske stranke umirovljenika, Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske i Istarskih laburista, pak, koaliciji su privukli, kako su rekli, slični programi koalicijskih partnera, od kojih su se neki već ostvarili, a naredni će se, poručili su, upravo ostvariti putem mjesnih odbora. Stoga su pozvali umirovljenike i sve građane s posebnim potrebama poput osoba s invaliditetom, potom Bošnjake i vjernike muslimanske ispovjedi na području Pule, te građane koji žele veću kvalitetu života i standarda, da podrže koaliciju "Za Pulu - Forza Pula" na izborima koji će se održati krajem mjeseca siječnja, točnije zadnje nedjelje 31. siječnja. (G. ROJNIĆ)

HDZ predao liste za izbore za Vijeća MO-a u Puli

I HDZ Pule predao je liste za izbore za vijeća mjesnih odbora u svih 16 mjesnih odbora u Puli. HDZ Pule na ove izbore izlazi samostalno, što je još jedna potvrda snage ove stranke te očekuju, kažu, da se pobjednički niz s državne razine nastavi i dobrim rezultatom na ovim izborima. Zahvalili su se svim kandidatima na listama, a pogotovo Zajednici branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" koji su im nesebično pomogli.

- Pozivamo sve žitelje Pule da u što većem broju izađu na izbore za mjesne odbore 31. siječnja te da svojim glasom za listu HDZ-a doprinesu promjenama koje su nužno potrebne u gradu Puli, rekao je Zrinko Kajfeš, predsjednik pulskog HDZ-a. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter