"S klobasicom u Europu" dobila zlatni Suncokret

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Međunarodni sajam "S klobasicom u Europu", kojeg već pet godina krajem zime organizira općine Sveti Petar u Šumi, nagrađen je Zlatnom poveljom Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, u kategoriji ruralno-turističkih manifestacija. Svečana dodjela godišnjih nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, koje dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo", održana je u utorak u hotelu Academia u Zagrebu, kada su uručene nagrade dobitnicima u sedam kategorija: turistička seljačka gospodarstva; poduzetnici u ruralnom turizmu; projekti u ruralnom turizmu; ruralno-turističke manifestacije; tradicijska ruralna gastronomija; vinski turizam; te hrvatski otočni proizvod i zaštićeni proizvodi. Za ove nagrade bilo je prijavljeno ukupno 130 projekata i subjekata iz 18 županija, a stručna komisija je minulih mjeseci obišla sve nominirane kako bi se kroz neposredni uvid odlučilo koji su projekti najbolji.

Supetarsku manifestaciju je za nagradu Suncokret ruralnog turizma kandidirala Turistička zajednica središnje Istre, a u ovoj je kategoriji bilo nominirano tridesetak manifestacija diljem zemlje. Zlatnu povelju za manifestaciju "S klobasicom u Europu" na svečanosti je primio načelnik općine Sveti Petar u Šumi Mario Bratulić. Poput ostalih dobitnika ovih nagrada, i Supetarci su se predstavili promotivnim štandom, na kome su se osim promocijskog materijala za šesti sajam S klobasicom u Europu koji će se održati 2.-4. ožujka 2018. godine predstavila i suhe istarske kobasice i salamini nagrađivanog supetarskog OPG-a Franjul.

Osim supetarske zlatne povelje, u Istru je sa ove svečanosti stigla još jedna nagrada: Klaudio Ipša iz mjesta Ipši u općini Oprtalj, poznati proizvođač maslinovog ulja i vina, nagrađen je Brončanom poveljom Suncokret ruralnog turizma Hrvatske u kategoriji Hrvatski otočni proizvodi i proizvodi s oznakama zemljopisnog podrijetla. (Davor ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter