S-klasa: Lider u premium segmentu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetiri godine nakon lansiranja posljednje generacije S-klase i 270.000 prodanih primjeraka, Mercedes-Benz predstavlja facelift najprodavanije luksuzne limuzine na svijetu. Još dinamicnijeg dizajna, izvanredne udobnosti i s mnogobrojnim tehnološkim inovacijama, S-klasa postavlja nove standarde u autoindustriji i ostaje lider u premium segmentu.  Mercedes-Benz to potvrduje s novim modelom S 400 HYBRID, prvim serijskim automobilom opremljenim hibridnim pogonom s litij-ionskom baterijom. To je ujedno pionirski i vizionarski korak Mercedes-Benza prema potpunoj elektrifikaciji automobila. Kombinacija unaprijedenog V6 benzinskog motora i kompaktnog hibridnog modula cini novi S 400 HYBRID najekonomicnijom luksuznom limuzinom na svijetu. Potrošnja goriva od 7,9 litara na prijedenih 100 kilometara i emisija CO2 od samo 186 grama po kilometru cine novi S 400 HYBRID najcišcim automobilom u premium segmentu.
Kombinacija ultramodernih sigurnosnih sustava i asistenata pretvara S-klasu u inteligentnog partnera koji vidi, osjeca, refleksno reagira na kriticne situacije i postupa samostalno upozoravajuci na nesrecu ili smanjujuci njezine posljedice. Prvi put Mercedes-Benz koristi kamere u tim sustavima, koje motre situaciju ispred vozila i prate okolinu automobila te prepoznaju kriticne situacije. Izvrstan je primjer sustav adaptivnih dugih svjetala koji uz pomoc kamere na vjetrobranskom staklu automatski prilagodava intenzitet, dužinu i širinu svjetlosnog snopa u trenutku kada naide vozilo iz suprotnog smjera te kada se vozac približi vozilu ispred sebe. Asistent održavanja smjera sustav je koji upozorava na nenamjerno napuštanje prometnog traka. Kad sustav prepozna da vozilo napušta trak, vibracije upravljaca upozoravaju na to vozaca. Novi sustav pracenja pozornosti koji nadgleda pozornost vozaca i upozorava ga u slucaju umora, opremljen je visokoosjetljivim senzorima koji prate više od 70 pokazatelja umora kod vozaca tijekom vožnje. Mercedes-Benz je poboljšao asistent vidljivosti za nocnu vožnju specijalnim detektorom za pješake: cim asistent vidljivosti za nocnu vožnju prepozna pješake ispred vozila, oni se opticki istaknu na ekranu, cime se poboljšava efekt upozorenja. Radarski sustavi mogu podržati vozaca u slucaju kocenja u nuždi.
Njihovi senzori povezani su sa sustavom Brake Assist Plus ili asistentom kocenja koji automatski izracuna kocioni pritisak da bi se sprijecio sudar u kriticnim situacijama. Redizajnirana S-klasa na hrvatsko tržište dolazi u srpnju 2009. godine.


Podijeli: Facebook Twiter