S Kenom pocelo Ljeto na Kaštelu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljeto na Kaštelu je pocelo, smijehom i "Aplauzom žalosnom varalici". Pred manje od stotinjak ljudi, Željko Königsknecht je sinoc je nasmijao i na kraju zatražio samo taj jedan aplauz koji je dobio, ali bio je to dug aplauz. Zaslužio ga je vješto pricajuci pricu i uvjerljivo transformirajuci se kroz desetak likova koji prisustvuju jednom dogadaju u jednom zagrebackom autobusu na putu ka željeznickom kolodvoru.

Keno uspijeva nasmijati vec svojim gestama, bez potrebe da išta kaže te prepricavanje jedne obicne situacije pretvori u spektakularnu anegdotu. To je i cilj, jer kako žalosni varalica publici kaže na pocetku, "nas glumce držite prodavacima opojnih droga", oni zabavljaju i stvaraju u svojim izvedbama drukciji svijet i publika u tome uživa.

Neki likovi stvarno djeluju apsurdno, poput samuraja usred Zagreba, dok su neki simpaticni zbog posezanja u popularnu kulturu, poput metuzalema koji je poznavao Tutankamona i kralja Tomislava, a podsjeca na Broja 1 iz Grupe TNT. Provuce se i tu pokoji politicki komentar, pa pokoji predvidljivi štos, ali Keno je najbolji kada pokazuje raspon svog glumackog umijeca. Cini se da nema tog lika u koji se ne može uživjeti. Uostalom, imao je itekako vremena nauciti i prilagoditi tekst. Ovo mu je, naime, bila 1.500. izvedba. (M. RADIC)

Sutra "Za Europu spremni" s Arijanom Culinom
Ljeto na Kaštelu nastavlja s osmijehom na licu jer sutra gostuje vjerojatno najpoznatija hrvatska komicarka Arijana Culina koja u naslovu svoje predstave porucuje "Za Europu spremni". Komedija je s redom glazbe i redom njenih duhovitih razmatranja o tome koliko su Hrvati spremni za Europu i koliko je Europa spremna za nas. Pocetak je u 21.30.


Podijeli: Facebook Twiter