S kartom i kompasom u potrazi za pravim putom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu ce se na podrucju opcine Marcana održati prva trekking utrka koja ce više od stotinu zasad prijavljenih sudionika provesti tragovima narodnooslobodilackog otpora i pobuna.

Marcana trekking race druga je utrka u sklopu novoosnovanog Alpe Adria Trekking Cupa, a organizira je sportsko-rekreativna udruga Infinitus, koja je za sudionike organizirala tri kategorije utrka: rekreativnu, planinarsku i ultra. Razlikuju se po dužini i težini terena.

- Ovo je podrucje rilicno neistraženo i zato vrlo privlacno za ovakav stil utrka. Vjerujem da ce svim sudionicima, koji stižu iz cijele Hrvatske, Slovenije i Njemacke, osvajanje dislociranih, ali vrlo lijepih mjesta poput Mutvorana, Krnice i Raklja biti zanimljivo. Rekreativna utrka namijenjena je iskljucivo buducim trekkerima, rekreativcima i zaljubljenicima u prirodu. Njihovo susretanje s kartom terena te rad s kompasom, kao i pronalazak "pravog" puta, samo su dio ljepota koje ce doživjeti. Vrijeme za prolazak zamišljene trase je maksimalno cetiri sata, ako budu samo hodali, rekao je predsjednik udruge Infinitus Goran Modrušan.

Planinarska kategorija namijenjena je aktivnijoj populaciji, trekkerima, atleticarima i svima koji raspolažu solidnom psihofizickom kondicijom i snalaženjem u prirodi, te bi trasu mogli proci za tri do maksimalno pet sati.

Najteža kategorija, ultra, rezervirana je za one sportaše koji žele ispitati svoje granice. Trasa je valovita s nekoliko "zamki", a na sudionicima je da ih predvide i po mogucnosti izbjegnu. Otegotna okolnost ove trase je jedan time limit kojeg ce se sudionici morati pridržavati.

Avantura pocinje u Krnici vec od 7 sati kada pocinju prijave natjecatelja, placanje startnine i preuzimanje startnih paketa. U 9 bi trebala startati prva kategorija utrke, u 10 druga, a u 11 sati treca. Cilj svih utrka je takoder u Krnici u popodnevnim satima, gdje ce prva tri plasirana sudionika u svakoj od utrka primiti medalje i sponzorske nagrade. (P. SOFTIC-MEHMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter