S Joksimovićem se pjevalo i plesalo, letjeli i grudnjaci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Preksinoć točno u ponoć nebo nad gradom svete Eufemije zaparali su prvi raketni zvuci vatrometa, zaštitnog znaka tradicionalne manifestacije Rovinjske noći, kojom se više od pola stoljeća Turistička zajednica grada u drugoj polovici kolovoza oprašta od ljeta i još jedne u nizu uspješnih turističkih sezona, pjesmom i zabavom zahvaljuje gostima na povjerenju i dolasku. S obzirom da upravo ove sezone Rovinj bilježi jednu od najuspješnijih sezona koja bi trebala rezultirali s više od 3,3 milijuna noćenja na kraju godine, ne treba čuditi i velika posjećenost dvodnevnoj fešti, koja je svoje druge večeri na središnji trg i rivu, po prvim i neslužbenim procjenama, privukla oko 20 tisuća posjetitelja.

Stoj, gledaj i uživaj!

Za prelazak s jedne na drugu stranu trga valjalo je imati snage i volje, što je dobro rekao jedan gospodin u publici - ogroman i valjan razlog. U protivnom: stoj, gledaj i uživaj! A uživalo se u mnogočemu. Glazbi koja je prašila s dva trga - Rivijere i maršala Tita ali i pogledu uprtom u svod i zvijezde, nebeske i ljudske. Te rukom i ljudskim umijećem izazvane i uobličene u vatromet izazvale su divljenje i uzdahe. Vatromet, koji je posljednjih godina doveden do savršenstva, ponovno je ispunio očekivanja pa su komentari tipa "možda je vrijeme za nešto novo i drugačije" opet pali u vodu. Jer Rovinj bez vatrometa ne bi bio Rovinj. Baš kao i obratno: vatromet bez Rovinja ne bi bio najljepši i najraskošniji na Jadranu. Ovogodišnja najsjajnija zvijezda Rovinjske noći bio je Željko Joksimović, zbog kojeg su, kao u neka stara vremena, poletjeli i grudnjaci. Gotovo da ne povjeruješ vlastitim očima, tim više što taj sport, ako je riječ o kvaliteti, nije ni tako jeftin.

Srećom, uz to malo nabacivanja, daleko više je bilo posjetitelja koji su sa svojim idolom u glas pjevali sve pjesme. Tvorca eurovizijskih hitova "Lejla" i "Oro" došli su čuti sa svih strana, a pošlo mu je za dobrim glasom na Rovinjsku noć privući i medijski poznatije kolege poput Rovinjca Tonyja Cetinskog koji je posebno i pozdravljen s bine te glumca Tarika Filipovića i njegovu lijepu suprugu Lejlu koja je u društvu prijateljica otpjevala i otplesala od prve do zadnje pjesme "Lane moje" s kojom je koncert i završio. U gotovo dvosatnom nastupu redali su se stari hitovi, ali i pjesme s kantautorovog posljednjeg albuma.

Plesnjak uz domaći Le Monde

Za razliku od Joksimovićih balada, bend Le Monde, koji je u svom drugom tiru pozornicu zauzeo odmah iza vatrometa, u žešćem je plesnom ritmu opčinio publiku. A kako i ne bi kada je domaći Le Monde s frontmanom Renatom in bianco garancija za odličnu glazbenu, plesnu i scensku večer. Ništa manje uspješni na "do daske" ispunjenom Trgu Rivijera publiku su naizmjenično zabavljali članovi Party banda i Dream Projecta. A između dviju bina rijeka ljudi u svim pravcima, čepovi ispred štandova s hranom i pićem kojima su u petoj brzini dirigirali ugostitelji Maistre te članovi udruga Kuća o batani i Agrorovinj. Upravo kao u zabavnom mravinjaku bez reda vožnje subotnja je večer okončana u ranim jutarnjim satima, uz pozdrav i obavezno ovoljetno "vozi polako!". (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter