S. Williams i Murray pobjednici u Miamiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanski tenisač Andy Murray osvojio je jaki ATP turnir u Miamiju, pobijedivši u finalu Španjolca Davida Ferrera sa 2:6, 6:4, 7:6 (1). Ovom pobjedom Murray će na ATP listi preskočiti Rogera Federera, te će u ponedjeljak biti drugi tenisač svijeta.

U trećem setu Ferrer je pri vodstvu 6:5 imao meč loptu na Murrayjev servis, ali britanski tenisač uspio je to preživjeti i u tie-breaku je slavio sa 7-1.

Murray je u Miamiju slavio i 2009. godine, a ovo mu je 26. naslov u karijeri.

Prva tenisačica svijeta Amerikanka Serena Williams pobjednica je velikog WTA turnira u Miamiju. Ona je u finalu svladala Ruskinju Mariju Šarapovu s 4-6, 6-3, 6-0.

Mlađoj sestri Williams ovo je šesti trijumf u Miamiju, najbolja je bila i 2002., 2003., 2004., 2007. i 2008., dok je Šarapova treću godinu za redom izgubila u finalu ovog turnira. Prije dvije godine svladala ju je Bjeloruskinja Viktorija Azarenka, a lani Poljakinja Agnieszka Radwanska.

Inače, Šarapova je nakon dobivenog prvog seta povela s 3-2 u drugom, uz "break", ali potom je Williams osvojila čak 10 gemova za redom i stigla do pobjede. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter