S gradilištem na obilaznici u 2010.?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za dovršetak prvog kilometra druge trake obilaznice, koji je po ugovoru izmedu Grada i izvodaca radova, pulske tvrtke Cesta, trebao biti zgotovljen do 19. prosinca, cini se, trebat ce još vremena. Naime, i laiku je jasno da ta dionica nece biti završena u dogovorenom roku. Potvrda toga je zahtjev Ceste za njegovim produženjem, što ce Grad tek razmatrati. Ako zahtjev bude odbijen, izvodac radova ce morati platiti penale.

- Izvodac radova naznacio nam je da ce zatražiti produženje roka za dovršetak radova zbog nemogucnosti njihove izvedbe uslijed nepovoljnih vremenskih prilika. Zasad još nema odluke jer smo zatražili detaljnu analizu i ocitovanje nadzornih službi, odnosno pisano izvješce, rekao je procelnik Damir Prhat.

Utvrdi li se da je kljucni razlog usporene dinamike poplavljenost gradilišta u zadnje vrijeme, odnosno produži li se rok za dovršetak, pristupit ce se potpisivanju aneksa ugovora. Usto, kako smo vec pisali, problem je i postavljanje dodatnog dijela zvucnog zida za stanare Šandaljske te razbijeni postojeci sustav kanalizacije pa su i dodatni radovi jedan od razloga traženog produženja rokova.

Cesta je vec jucer objavila oglas, tocnije obavijest, o privremenoj regulaciji prometa na dionici od stanice za tehnicki pregled do križanja s Valturskom do 30. sijecnja 2010. Ocito su u tvrtki uvjereni u cvrstinu argumenata za produljenje roka te se prilagodavaju kao da je odluka pozitivna.

S obzirom na to da su argument nepovoljne vremenske prilike, najavljeno ce kišno razdoblje do sredine prosinca sigurno dodatno otežati izvedbu projekta pa je upitno dokad ce trajati radovi na toj dionici. Najavljene kiše nece biti saveznik - dovoljno je prisjetiti se prošle godine kad su u Puli od studenog pa gotovo do veljace gradevinski strojevi utihnuli zbog kišnog razdoblja.

Inace, još nije izgraden kružni tok na križanju s Valturskom koji je trebao biti dovršen do polovice studenog. Vec smo zagazili u prosinac, a rotora nema pa je ocito da ce projekt proširenja prvog kilometra obilaznice, kojem je vrijednost prilikom rebalansa proracuna s 39,5 milijuna kuna porasla na 42 milijuna, prijeci u 2010.


Podijeli: Facebook Twiter