S Forbesove liste na pulsku konferenciju

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Panelom za mlade doktorante danas je u hotelu Park Plaza Histria započela međunarodna konferencija o zadrugarstvu "Co-operatives in local and regional development".

Sutra će uvodnu prezentaciju održati Ha-Joon Chang, koji je prema magazinu Forbes proglašen devetim najutjecajnijim misliocem na svjetskoj razini za 2013. godinu. Tijekom četiri dana predavanja očekuje se da će ugledni znanstveni stručnjaci sa svih kontinenata, ali i studenti, izložiti više od 170 znanstvenoistraživačkih radova te raspravljati o problematici poslovanja zadruga i aspektima socijalne ekonomije.

Zadnjeg dana konferencije, 28. lipnja, sudionici će posjetiti sajam najboljih primjera hrvatskog zadružnog poduzetništva koji će se od 8 do 19 sati održati na Gradskoj tržnici u Puli.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Istarske županije i Grada Pule. Organizator je Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u suradnji s Istarskim regionalnim zadružnim savezom i Međunarodnim savezom zadruga koji zagovara interese zadruga, prenosi najbolju praksu i know how, jača njihovu izvedbu gradeći i nadzirući njihovo poslovanje i razvoj kroz vrijeme. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter