S Fejsa maknuta još jedna huškacka grupa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što se krajem proteklog tjedna na Facebooku pojavila huškacka i uvredljiva grupa koja je pozivala na izgon Roma iz Pule i Hrvatske, u ponedjeljak nam je jedan naš citatelj skrenuo pozornost na grupu "Vodnjan bez Cigana" kojom nepoznati autor poziva na protjerivanje Roma iz Vodnjana.

Savjesni je citatelj prijavio stranicu administratorima i ona se u utorak više nije mogla otvoriti.

Posljednji post na takozvanom zidu datira od rujna ove godine, a u njemu se autor, kao i uostalom u svakom postu do tada, obraca Romima krajnje pogrdnim rijecima i kaže da je cuo da ce ih deportirati iz Vodnjana.

Istarski župan Ivan Jakovcic danas je, reagirajuci na stranicu objavljenu na Facebooku pod nazivom "Vodnjan bez Cigana", ocijenio da je neodgovorno i opasno pozivati na izgon Roma što ovih dana cini "netolerantna i huškacka skupina koristeci se virtualnim medijima, kao što je Facebook".

On je u priopcenju za javnost pozvao sve Istrane da poštuju razlicitosti, da budu vjerski snošljivi, da njeguju suživot i poštuju slobodu pojedinaca i etnickih skupina.

"Uvrjedljivim i pogrdnim rijecima nazivati jednu etnicku skupinu izvan je svih civilizacijskih dosega, jer takva nesnošljivost u najizravnijoj je suprotnosti s našim proklamiranim vrijednostima na cijim temeljima gradimo život u duhu zajedništva", naveo je Jakovcic u priopcenju.

Policija cini sve kako bi otkrila pokretaca te stranice, istaknula je glasnogovornica istarske Policijske uprave Nataša Rogic-Jukopila.


Podijeli: Facebook Twiter