S broda evakuirana u pulsku bolnicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Njemacka državljanka stara 81 godinu, koja je u nedjelju navecer zbog zdravstvenih poteškoca evakuirana s putnickog broda Ariadne koji je plovio na relaciji Venezia - Grcka, otpuštena je u ponedjeljak oko 7 sati iz pulske Opce bolnice na vlastiti zahtjev, doznajemo od glasnogovornika bolnice Gorana Pajica.

Naime, brodski lijecnik s Ariadne, broda dužine 196 metara, posumnjao je da Njemica ima infarkt te je zapovjednik putem Rijekaradija od Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru u nedjelju u 21.04 sata zatražio medicinsku evakuaciju putnice. Buduci da se brod nalazio 10 nautickih milja zapadno od Pule, središnjica ga je preusmjerila prema sidrištu Luke Pula.

Evakuacija je uspješno izvedena plovilom pulske Lucke kapetanije u 22.50 sati, a pacijenticu je preuzela Hitna medicinska pomoc. Doznajemo da je 81-godišnjakinja primljena u pulsku bolnicu s respiratornim problemima, ali je nakon svih potrebnih pregleda utvrdeno da ipak nije rijec o infarktu. Tako je po obavljenim pretragama na vlastiti zahtjev žena napustila bolnicu i otputovala za Njemacku.


Podijeli: Facebook Twiter