S Brechtom završava sezona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska je kazališna kuca danas novinarima predstavila Slovensko narodno gledališce iz Maribora, odnosno predstavu "Pir malogradana" prema tekstu Bertolta Brechta kojo ce Mariborcani u cetvrtak gostvovati na daskama Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula.

"Drago mi je da tim vrsnim ostvarenjem velikog dramskog pisca završavamo ovogodišnju pretplatnicku sezonu. Buduci da zbog tehnickih problema HNK iz Rijeke nije mogao u predvidenom terminu gostovati s predstavom "Opca bolnica", upravo ce se ovim djelom privesti kraju kazališna sezona. Inace, osim s mariborskim kazalištem, uspostavili smo suradnju s Prešernovim gledališcem iz Kranja i Narodnim pozorištem iz Beograda, tako da oni kod nas gostuju sa svojim najnovijim predstavama i mi na njihovim daskama predstavljamo vlastitu najnoviju produkciju", kazala je ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaic.

Ona se osvrnula i na cinjenicu da "Saloma" prema djelu Oscara Wildea i u režiji Damira Zlatara Freya gostuje 4. lipnja u Slovenskom narodnom gledališcu iz Maribora, te da je cijela dvorana od gotovo 900 mjesta rasprodana, što je veliki uspjeh za pulsko kazalište.

Aleksandar Bancic predstavio je prvi dio 15. Medunarodnog kazališnog festivala mladih, naslovljen Pulski forum 2010. koji ce se odvijati od 18. do 26. lipnja, a u okviru kojeg ce se održati više radionica i predstava.

Vesna Ivanovic Ocvirk najavila je koncertnu matineju u sastavu 11. Festivala komorne glazbe Pulski glazbenici Puli, na programu 29. svibnja u 11 sati.


Podijeli: Facebook Twiter