S 80.000 zakupnina pala na 4.500 kn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon provedenog postupka javnog nadmetanja, Grad Pula donio je odluku o prihvacanju najpovoljnijih ponuda za davanje u zakup gradskih poslovnih prostora. Zanimljivo je da je na ovom natjecaju konacno izlicitiran dugo vremena prazan, ali i sporan prostor u Sergijevaca 4.

Valja se prisjetiti da je to bio jedan od najskuplje izlicitiranih prostora ove godine, kada ga je, krajem ožujka, pulska tvrtka Amor u vlasništvu Gjergja Zefaja izlicitirala za cak 80 tisuca mjesecne zakupnine iako ima svega 30-ak kvadrata, što znaci da je zakup svakog cetvornog metra iznosio 2.666,67 kuna. Namjena je bila definirana kao ugostiteljska iako je u tom prostoru ranije bio krojacki obrt.

Odmah su se medutim pojavile price o razlozima tako visoke najamnine. S jedne strane, govorilo se da je prostor izlicitirao Zefaj, prokurist obližnjeg ugostiteljskog objekta Da Piero II, kako ne bi dijelili vanjsku terasu, a s druge strane Zefaj je tvrdio da je sve unaprijed bilo izrežirano i da on nije imao druge mogucnosti nego pristati na podizanje cijene tijekom licitacije i to za cak 150 posto. Kako bilo, taj ugovor o zakupu nije potpisan te je tvrtka Amor ostala bez jamcevine u iznosu od 45 tisuca kuna, a prostor je, eto, ponovo izložen na natjecaju.



Ovaj put izlicitirala ga je tvrtka Campo Marzio d.o.o. iz Pule koja je ponudila mjesecnu zakupninu od svega 4.500 kuna, odnosno 150 kuna po cetvornom metru. Djelatnost je i dalje ugostiteljska.Zanimljivo je da se iza novog zakupca zapravo kriju imena Toni-Dorijana i Oriana Otocana. Potonji je inace v.d. županijskog procelnika za medunarodnu suradnju i europske integracije, a u ovoj prici puno je zanimljivije što su obojica vlasnici poznate "Kantine" u Flanatickoj ulici.

Od ostalih poslovnih prostora zakupca je našao i onaj u Kandlerovoj 24, gdje ce na 64 kvadrata useliti Vrdoljak d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, jer je ponudio najpovoljnijih 9.216 kuna mjesecne zakupnine, odnosno 144 kune za kvadrat. Definirana djelatnost je knjižara. U Kandlerovoj 2, na svega 22 kvadrata za 880 kuna mjesecne zakupnine, odnosno 40 kuna za kvadrat korisne površine, uselit ce Filip Vrdoljak takoder iz Zagreba s autorskom galerijom. U Flanaticku 22 na 81,5 kvadrata uselit ce Esma Nesimi vlasnica trgovackog obrta Kljuc sa sjedištem obrta u Puli, koja je ponudila 13 tisuca kuna mjesecno odnosno 159,5 kuna po kvadratu, a obavljat ce trgovinsku djelatnost.

Za poslovni prostor u Istarskoj 11 na 34 kvadrata najpovoljnija je bila ponuda od 2.700 kuna mjesecne zakupnine, odnosno 80 kuna po kvadratu korisne površine, ponuditelja Adnana Nesimija iz Pule za obavljanje trgovinske djelatnosti. Prostor u Flavijevskoj 32 na 109 kvadrata zakupio je Tomicic d.o.o. iz Pule za 7.630 kuna mjesecne zakupnine, odnosno 70 kuna za kvadrat površine, a obavljat ce trgovinsku djelatnost.

U poslovni prostor u Gundulicevoj 22, svega 16 kvadrata izlicitirala je Puljanka-Brionka za 1.500 kuna mjesecne zakupnine, odnosno nešto manje od 94 kune za kvadrat i to za obavljanje trgovinske djelatnosti. U konacnici na Trg I. Istarske brigade broj 17 na 60 kvadrata uci ce Omni d.o.o. iz Pule koji ce za tri tisuce kuna mjesecno, odnosno 50 kuna po kvadratu, obavljati takoder trgovinsku djelatnost.

Otocan: Nisam ja, nego firma

Orijana Otocana upitali smo što namjerava otvoriti u Ulici Sergijevaca.
- Nisam se još stigao konzultirati s bratom i stvarno još ne znam što cemo tamo otvoriti. Prostor je izlicitirala firma, a ne ja osobno, tako da sada brat i ja moramo vidjeti što ce biti u tom prostoru. Nešto ugostiteljske namjene sigurno, ali što, vidjet cemo, rekao nam je Otocan.


Podijeli: Facebook Twiter