S 2,47 promila zabio se u stablo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cak 81 posto od ukupno 33 prometne nesrece koje su evidentirane na istarskim prometnicama proteklog vikenda dogodilo se na snježnim i ledenim kolnicima.

U petak oko 18.20 sati 49-godišnjak iz Fažane upravljao je pod utjecajem 2,47 promila alkohola u krvi fiatom bez zimske opreme kolnikom nerazvrstane ceste iz smjera Juricana prema mjestu Kranceti kada je zbog brzine, ali i snijega na kolniku, udario u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera. U nesreci nije bilo ozlijedenih, a Fažanac se trijeznio u policiji.

Nekoliko sati ranije, oko 14.25, 55-godišnjak iz Buja na slican je nacin automobilom izletio s kolnika i udario u stablo. Naime, on je imao 1,35 promila alkohola u krvi i kretao se opelom iz smjera Brtonigle prema Bužiniji kada je zbog brzine i snijega na cesti u lijevom zavoju izletio s kolnika i udario u stablo. Vozac nije ozlijeden.

Zimski uvjeti za unutrašnjost Istre proglašeni su u petak u 13.30 sati, dok su za cijeli poluotok proglašeni u 17.30. Ukinuti su u subotu u 13.30 sati za vecinu državnih i županijskih cesta.

U prometnim nesrecama tijekom vikenda stradalo je devet osoba, koje su zadobile lakše ozljede. Policija je evidentirala 26 prometnih nesreca s materijalnom štetom. Najcešce greške vozaca bile su neprilagodena brzina (21) i alkohol (5).

Policija je ukupno kontrolirala 286 vozila i utvrdila 160 prometnih prekršaja. Najviše je evidentirano nepropisne brzine (32), nevezivanja sigurnosnog pojasa (26), nepropisnog pretjecanja (12), vožnje pod utjecajem alkohola (10), vožnje neregistriranim vozilom (8), nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje (8) te vožnje bez vozacke dozvole (1). Iz prometa je iskljuceno 12 vozaca i sedam vozila.


Podijeli: Facebook Twiter