Ružicasti svijet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Djecja soba mora biti prakticna, po mogucnosti prostrana i najviše od svega svijetla i vesela. A ako u njoj boravi djevojcica, onda ce soba najcešce biti - roza.



Dakako, ne treba robovati stereotipima, no svaka ce djevojcica u nekoj od faza svoga odrastanja poželjeti u sobi upravo roza boju, u svim njenim nijansama i kombinacijama. Roza boja odavno je prerasla epitete pastelne i nježne, a njeno sljubljivanje s cipkom i lutkama ostalo je zaboravljeno u nekim davnim vremenima.



Roza se sprijateljila s narancastom, crvenom, malinastom, ljubicastom pa i crnom, i postala boja koja odiše šarmom modernih djevojcica. Od krhke i (pre)nježne, postala je jednostavno boja sa - stavom.



U modernim sobama nalazimo je u najrazlicitijim tonovima, razlivenu po svim zidovima ili pak samo u naglašenim detaljima. Zid obojan u snažnu ružicastu boju na koji je postavljeno ogledalo neobicnog oblika dat ce poseban šarm prostoru, jednako kao i tepih po kojem su rasuti narancasto-roza krugovi ili zavjesa koja otvara ružicasti pogled u svijet. I tako mašti na volju, u milijun razlicitih kombinacija.



A ako ipak vaša djevojcica zazire od roze? E tu je vjecna (djecacki) plava, topla žuta, razigrana zelena, smirena smeda koja, opet, najbolje paše, a uz koju drugu boju nego - rozu!


Podijeli: Facebook Twiter