Ružičaste Startasice na stranicama Voguea

Vogue je u prosinačkom broju predstavio jedan od udarnih brendova Borova
Vogue je u prosinačkom broju predstavio jedan od udarnih brendova Borova

"Ponosni smo na sve naše djelatnike", objavio je Startas jučer na svojim Facebook stranicama pojašnjavajući kako je najutjecajniji svjetski modni časopis Vogue u svom novom izdanju predstavio i njihove Startasice.

Vogue je, naime, u prosinačkom broju predstavio jedan od udarnih brendova Borova. Radi se o ružičastim Startasicama "Pink unicorn high top" koje se u časopisu nalaze u društvu ružičastih sunčanih naočala, laka za nokte, te narukvice. Uz fotografiju Startasica stoji i da koštaju 80 američkih dolara. Startasice ružičaste boje s bijelim jednorozima moći će se uskoro kupiti i kod nas, jer su dio nove, proljetne kolekcije.

Inače, izvoz Startasica u SAD-e krenuo je krajem prošle godine, a ovih je dana krenuo i izvoz u Kanadu. Startas tenisice nastale su 1976. godine o originalno su zamišljene za igranje stolnog tenisa. Platnene, niske, jednobojne tenisice s gumenim đonom u cijelosti ručno izrađene od prirodnih materijala, društveno i modno obilježile su 80-te godine Hrvatske i regije. Svoj vrhunac popularnosti Startas doživljava 1987. godine kao službena obuća Univerzijade u Zagrebu. Prodaja Startasica tada je iznosila preko pet milijuna pari godišnje. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter