Ruža Tomašic predvodi HSP dr. Ante Starcevic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za prvu predsjednicu na utemeljiteljskom zboru Hrvatske stranke prava dr. Ante Starcevic, održanom u Bapskoj nedaleko Iloka, izabrana je bivša saborska zastupnica i potpredsjednica HSP-a Ruža Tomašic za koju je od 255 izaslanika iz svih krajeva Hrvatske glasovalo njih 248.

"Nakon svega onoga što sam prošla, razocarana i u pravaštvo i u hrvatski narod, htjela sam napustiti politiku, ali na nagovor isto tako nezadovoljnih pravaša, odlucila sam prihvatit izazov vracanja dostojanstva hrvatskom covjeku", porucila je u govoru, nakon izbora za predsjednicu stranke Ruža Tomašic, dodajuci da ce u konacnici biraci odluciti hoce li prihvatiti ili ne HSP dr. Ante Starcevic.

Jednom od najvažnijih zadaca stranke ocijenila je ujedinjenje svih pravaša u Hrvatskoj u jednu stranku te davanje više prostora za politicko djelovanje mladima. "Svjesni smo bili ljudi koji su od 1990. do sada iznevjerili pravaštvo te su umjesto da žive za hrvatski narod, poceli živjeti od naroda, što im je i bio jedini cilj", kazala je porucivši clanovima stranke da žive i rade pošteno i casno u korist hrvatskog naroda, a "onaj koji se okalja o to neka bar bude toliko castan da odstupi".

Za zamjenike predsjednice stranke izabrani su Radoslav Galic i Pero Kovacevic, za dopredsjednike Antun Toni Žagar, Ivan Tepeš, Ivan Kirin i Tonci Smoje, a za glavnog tajnika Pero Coric. "Mi smo pravaši 21. stoljeca i više smo nego ikad potrebni Hrvatskoj. Ovo je tek bljesak, a mi imamo potrebu napravit oluju i postati stvarna moralna vertikala u hrvatskom društvu i narodu", porucio je u govoru Pero Kovacevic.

Prvi redovni sabor HSP-a dr. Ante Starcevic održat ce se, kako je najavljeno, u iducih godinu dana, a ukoliko dode do prijevremenih parlamentarnih izbora, 60 dana prije izbora.


Podijeli: Facebook Twiter