Ruža Tomašić: Milanović je bahat

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potpisala sam koaliciju s Tomislavom Karamarkom, a ne s Europskom pučkom strankom (EPP) i njezinim predsjednikom Josephom Daulom. Ovdje se ne radi o listi HDZ-a za izbore za Europski parlament, nego o koalicijskoj listi šest stranaka, izjavila je Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević, komentirajući nedavno Daulovo javno protivljenje da bude postavljena na listu HDZ-a.

– Ne znam što je Karamarko dogovorio s EPP-om, ali ne vidim razloga zašto bi nekome smetalo što sam ja na toj listi, kazala je Tomašić u emisiji HTV-a »Nedjeljom u dva«, u kojoj je spomenuto da je HDZ član europskih pučana koji smatraju kako u njihovoj organizaciji ne mogu biti oni koji ne brane temeljne vrijednosti EPP-a. »Pa, neće ni HDZ braniti stavove EPP-a ako nisu u interesu Hrvatske. Mi u Europskom parlamentu predstavljamo hrvatske građane«, upozorila je zastupnica.

Tomašić je rekla da se ne slaže s europskim pučanima kada pokazuju sklonost europskom federalizmu po uzoru na SAD. Ona smatra da EU treba biti zajednica ravnopravnih država, pa se, kaže, radije učlanila u frakciju konzervativaca koji dijele slično mišljenje. No, mogla sam biti i neovisna zastupnica, upozorila je.

Predsjednica HSP-a AS izjavila je kako na izborima 2015. očekuje dolazak njezine stranke na vlast u koaliciji s HDZ-om, jer ne može u koaliciju sa SDP-om. Na primjedbu da se protivila koaliciji s HDZ-om dok je bila u istoj stranci s Antom Đapićem, Tomašić je odgovorila kako su pravi razlozi sukoba s Đapićem bili »njegova nevjerodostojnost« i »naredbe o tome kako ćemo dizati ruke«. Mi ćemo dizati ruke u skladu s onim što mislimo da je najbolje za Hrvatsku, pa tako i u Europskom parlamentu, naglasila je.

Tomašić smatra da je premijer Zoran Milanović »neodgojen i bahat«. Nema razloga za bahatost jer »ništa nije ostavio iza sebe«. Rekao je da će pokrenuti Hrvatsku, ali obećanje, nažalost, nije ispunio, kazala je. Međutim, smatra da je premijer dobro učinio što je posjetio Hrvate u Australiji, a prethodno i Hrvate u BiH. (B. PODGORNIK/NL)


Podijeli: Facebook Twiter