Rutinski odraden posao Arene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu osmog prvenstvenog kola "arenašice" su bez vecih problema svladale Osjecanke, upisavši treci uzastopni trijumf u najjacem razredu hrvatskog ženskog rukometa.

Gošce koje su u Pulu doputovale samo s devet igracica u polju, prvih 15-ak minuta u igri je držala raspoložena vratarka Maja Bandalo koja je obranila nekoliko zicera "arenašicama". No, kad su domace rukometašice podesile nišanske sprave, prednost je iz minute u minute stala rasti, sve do konacnih 37:26 (22:13).

U susretu u kojem gošce niti jednom nisu uspjele doci ni do poravnanja, "arenašice" su do prvog osjetnog vodstva stigle serijom 4:0 u 15. minuti (10:5). U 24. minuti vec je bilo 16:9, pa je gostujuci trener bio primoran pozvati minutu odmora, no njegovi savjeti nisu urodili plodom i pulska je prednost do odmora narasla na "plus 9" (22:13).

Raspoložen je bio domaci vanjski trojac Nikcevic - Gavranic - Kiridžic, koji je u prvom dijelu zabio dva pogotka više nego cijela gostujuca ekipa, a jedina koja im je donekle pokušavala parirati u osjeckim redovima bila je Bednjanec.

Nastavak nije donio previše uzbudenja. Premda su se na gostujucoj strani probudile Boškovic i Franic, Osjecanke se u drugom dijelu nisu uspjele spustiti ispod "minus 8". Svoj obol uvjerljivoj domacoj pobjedi dala je i vratarka Radic zaustavivši gošcama dva kaznena udarca te su "arenašice" u završnici pobjegle i na "plus 13" (37:24), da bi Osjecanke s dva gola u zadnjoj minuti put Slavonije otišle s "minus 11".

Kako je pitanje pobjednika davno bilo poznato, prava je šteta što domaci trener Gligorovic nije vecu minutažu dao mladim pulskim snagama, cime bi i starterice dobile zasluženi odmor, a igracice s klupe oprobale parket u trenucima kad im nad glavama ne bi visio nikakav rezultatski imperativ.

Dom sportova "Mate Parlov". Gledatelja: 150. Suci: Siniša Bosak i Željko Herceg (oba Varaždin). Sedmerci: Arena 7 (5), Osijek CO 7 (4). Iskljucenja: Arena 12, Osijek CO 10 minuta.

ARENA: Radic (4+2), Jelica 2 (1), Mudronja 2, Šabic, Miloševic 2, Kiridžic 7, Maras, Jajcevic 5 (4), Benazic 4, Gavranic 6, Bradaric (1+1), Kostešic, Medugorac, Vukic, Nikcevic 9.

OSIJEK CO: Bandalo (10+1), Boškovic 7 (2), Franic 8 (2), Šucur 1, Stilinovic 2, Vlašic, Mikuš, Crnjac, Zadric, Gašic, Bednjanec 8.


Podijeli: Facebook Twiter