Rute koje ostavljaju bez daha

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da biste došli do nekih od ovih "cesta" morate sjesti i u avion, no isplati se. Ako uživate u vožnji i spektakularnim prizorima, evo nekih ruta koje su vrijedne svakog prijedenog kilometra.

Zapadna pustinja, Egipat: Od Kaira do Kharga
Zapadna pustinja je dom pet oaza – Kharga, Dakhla, Farafra, Baharija i Siva – a izmedu njih se prostiru dine i valoviti pijesak. Tu je i Bijela pustinja i njezine nestvarne stjenovite formacije, te žuti, sitni pijesak, koji stvara prekrasan kontrast s bijelim kamenjem. Pri zalasku sunca stijene poprimaju ružicaste i narancaste preljeve, a nocu pijesak nalikuje snijegu. Vožnja džipom kroz pustinju zaista je nevjerojatno iskustvo.

Grand Canyon, SAD: Od Las Vegasa do Grand Canyona
Strme litice Grand Canyona milijunima godina oblikovala je rijeka Colorado. Dio je istoimenog nacionalnog parka, jednog od najstarijih u SAD-u. Grand Canyon je izrazito dubok – na pojedinim mjestima oko 1600 metara, i 446 kilometara dugacak. Godišnje ga posjeti oko 5 milijuna ljudi.

Dalmatinska obala, Hrvatska: Od Zadra do Dubrovnika
Modro-zeleno bistro more, stijene, gradici i mjesta uz obalu ucinit ce vožnju zanimljivom i posebnom. Tu spada i Makarska rivijera, prepuna impresivnih i slikovitih pejzaža, 50 km dug obalni pojas podno planine Biokovo.

Savannah Way, Australija: Od Cairnsa do Broomea
Savannah Way je kao stvoren za prave pustolove. Bilo da istražujete samo dio ili cijelu rutu, vidjet cete nevjerojatne i spektakularne pejzaže. Nacionalni parkovi, savane, hridine... samo su neke zanimljivosti na koje cete naici.

Causeway Coastal, Irska: Od Belfasta do Lame
Predivna irska obala ostavit ce vozace i istraživace bez daha. Ima tu svašta za otkriti i diviti se: plaže, stijene, zelenilo, dvorci...


Podijeli: Facebook Twiter